Viaţă, moarte şi sexualitate – Scorpion

23 Octombrie – 21 Noiembrie
Element – apă
Atribut – fix
Piatră norocoasă – cuarţul fumuriu

Aspecte pozitive – fidel, imaginaţie bogată, iertător, curajos, profund, subtil
Aspecte negative – control obsesiv, bănuitor, gelos, răzbunător, autodistructiv

Cea mai complexă şi cea mai puţin înţeleasă zodie. Scorpionii sunt foarte devotaţi scopului ales, acţionează cu o intensitate la care alţii doar visează pentru a-şi atinge dorinţele. Se angajează la a trăi în totalitate sau la a nu trăi deloc. Niciodată la mijloc. Sunt profunzi, secretoşi, de nepătruns şi, când vine vorba de esenţe, ei se afundă cel mai adânc în ele. Ei iubesc relaţiile cu exteriorul, mai ales pe cele intime, resimţind în acelaşi timp destul de tare singurătatea. Scorpionii au, printre scopurile celelalte, şi pe acela de a-şi crea relaţii afective strânse cu toţi oamenii, relaţii în care să investească tot ceea ce au ei.

Sunt foarte devotaţi celor din jur, dar pot fi în acelaşi timp, în egală măsură, şi în război cu aceştia. În ei zace mereu o contradicţie între abandonul în profunzimea relaţiilor construite şi neîncrederea care îi face să se teamă de propriile lor dorinţe şi sentimente.

Privirea lor fixă, serioasă şi enigmatică denotă un magnetism de nedescris, care arde parcă într-un foc mocnit. Divulgă mult prea puţine lucruri din ceea ce îi caracterizează, sufletul lor fiind parcă de nepătruns pentru cei din viaţa lor.

Sunt persoane rezervate, care ţin totul doar pentru ei, fapt care doar adaugă un praf de mister şi intensitate întâmplărilor din viaţa lor.

Sentimentele lor sunt profunde, iar faptele lor denotă o mare sensibilitate, până la a deveni chiar sclavi ai sentimentelor celor din jurul lor. Din acest motiv pot părea adesea supărăcioşi şi pot chiar răni cu renumitul ac veninos ce-l poartă după ei tot timpul. Acesta este însă doar un sistem de apărare împotriva celor de care se simt ameninţaţi.

Nativii tind să oscileze între a fi pasionali şi a fi reci şi distanţi. Totul ţine de vulnerabilitatea momentului. Până şi lor le e destul de dificil să se împace cu firea enigmatică pe care o au, adesea fiind supuşi la experienţe grele şi dureroase pentru a învăţa să trăiască cu sinele. Odată deprinse toate acestea, înţelegerea şi compasiunea pe care încep să le aibă pentru viaţă în sine devin de invidiat.

Stau foarte bine cu psihicul şi intuiţia. Jumătăţi de măsură nu există. Totul e intens sau deloc.

Aspecte negative
Au atât partea lor de lumină, cât şi partea lor de întuneric. Uneori merg pe ideea că e “mai bine domn în iad, decât rob în cer”, însă au în acelaşi timp şi capacitatea de a-şi depăşi propriul egoism, în ciuda cicatricilor afective din adâncul sufletelor lor. Viaţa lor pare a fi formată din mai multe vieţi într-una şi asta din pricina răsturnărilor de situaţie care au loc la tot pasul.

Spaima de a pierde controlul îi face să aibă tendinţa de a domina tot în ei şi în jurul lor, reuşind de cele mai multe ori. Obsedaţi atât de sex, cât şi de putere, devin posesivi şi suspicioşi şi au nevoie de mult timp pentru a învăţa să aibă încredere. Uneori chiar toată viaţa.

Aspecte pozitive
Hotărârea şi energia lor îi ajută să reuşească acolo unde alţii nu au nicio şansă. Voinţa şi răbdarea incredibilă se evidenţiază în tot ceea ce fac. Sunt capabili să aştepte şi ani întregi pentru a-şi îndeplini o dorinţă.

Sunt atât de conştienţi de latura negativă a oamenilor, încât le este mult mai uşor decât le este altora să îşi ţină în frâu propriile sentimente şi să înţeleagă durerea şi singurătatea celorlalţi. Intuiţia şi sensibilitatea îi fac nişte buni călăuzitori în evoluţia altora, ajutându-i pe aceştia să-şi transforme defectele în calităţi.

Oricât ar fi de greu, Scorpionii trăiesc pe deplin fiecare picătură din viaţa lor, descurcându-se mai bine decât oricine în a-şi confrunta propriii demoni şi propriile frustrări şi complexe. Pentru că nu sunt străini de crize şi ieşiri din fire, capacitatea lor de a înţelege profunzimile îi transformă în nişte oameni caracterizaţi de o deplină empatie. Uneori fac pe alţii să se simtă stingheri şi strânşi cu uşa, tocmai pentru că nasul lor când miroase ceva, miroase numai adevăr.

Să ne ferim de a-i supăra deci…

Lasă un răspuns