‘Theta healing’ mai pe româneşte

De curând un prieten mi-a zis “ Băi, m-am uitat şi eu puţin pe net după Theta asta despre care vorbeşti tu.. mişto.. apar reclame despre asta aşa cum apar şi despre tratamente de mărire a penisului.. pe bune?! Ce-i asta?! ”

Cam da.. din păcate, ca orice altceva care ‘se poartă’, astfel se prezintă pe piaţă şi Theta. Oriunde, oricum, cu orice preţ. Pe piaţă. Ca pepenii de Dăbuleni. ‘ Luaţi Theta de la Dumnezeu! Theta de la Dumnezeu! ‘

După 27 de ani trăiţi în fel şi chip, am început să deschid ochii mai bine. Şi odată ce-am început să deschid ochii, mintea mea a început şi ea să se trezească.

– Bună dimineaţa, soare! De când te-aşteptam să răsari! zise sufletul…

N-am avut o educaţie religioasă în familie… Însă acum, la cei 27 de ani ai mei, cu mintea mea abia trezită, casc ochii înapoi în trecut. Văd o C. mică… întrebându-se ‘Oare cum trebuie să te rogi la Dumnezeu?!’. Văd o C. mică închizând ochii şi văzând… nimic. Dar simţind pe cineva acolo în întuneric. Întunericul ăla a fost liniştea mea pentru ani. În întunericul ăla C. mică şi chiar C. adolescentă se retrăgea în siguranţă. Singura ei siguranţă şi singurul loc liniştit. În exterior mă luptam cu morile de vânt. Cu mine şi cu restul. Dar acolo nu exista nicio luptă. ‘Acolo’ mi-a fost sursă de putere şi de linişte interioară. În întuneric. Dincolo de ochii mei închişi.

Înainte să apară în sfârşit o rază de lumină în întunericul meu iubit, am avut o perioadă în care am stat în furtună continuă. L-am negat pe Dumnezeu. De ce? Aşa. De frustrată. De îndurerată. Din resentimente. Pentru că nu-l cunoşteam cred. Din fericire, când eu îl negam, el mă confirma. Ieşise el din întuneric afară, în furtuna mea. Şi m-a împins de la spate mereu, oricât de îndurerată şi îngenunchiată am fost. “ Hai că poţi! Hai că poţi! “. Atunci am început să cred în vorba “Dumnezeu nu îţi dă mai mult decât poţi duce!” Niciodată!

M-am întors în întuneric plângând şi jurând că mă schimb. Că nu voi mai înjura şi că din dementa agitată care eram, voi deveni un om umil. Prostii… n-am fost în stare. În raza aia nouă de lumină vedeam o confirmare că da, asta trebuia să fac. Însă timpul mi-a demonstrat contrariul. Că pe măsură ce continuam să fiu eu, C. nebună, agitată, care făceam haz de necaz mereu, raza mea de lumină creştea. Că pe măsură ce mai înjuram pe câte unul pe stradă, ridicând după ochii spre cer cu gândul “Iartă-mă, dar a meritat-o pe-asta!”, zâmbetul îmi creştea… pe faţă şi în suflet. Da, da, în suflet, începusem să îmi simt sufletul.

Între timp.. rugăciunile alea din cărţi, cu jumătate de gură ieşite din gura mea, în care nu mă regăseam mai deloc, au devenit discuţii, confesiuni, întrebări. De curând au început să vină şi răspunsurile. De fapt, mai bine zis, de curând am început eu să percep răspunsurile. Ele veneau dintotdeauna. Şi cum orice discuţie de oameni sănătoşi la minte are loc între două feţe, pe-a mea cunoscând-o deja, l-am rugat pe bărbos să-şi arate înfăţişarea, să ne putem privi în ochi ca oamenii mari când vorbim. Da, bărbos. Şi cu privirea blândă. Nu îţi spun mai multe, vezi-l cum simţi tu!

Hai că am pierdut firul principal. Theta… cum eu nu cred în coincidenţe, o s-o prezint şi pe-asta ca pe un “was bound to happen”. Văd pe facebook o postare a unei prietene. “ De încercat! Se simt rezultate de la prima şedinţă!”. Dacă n-ar fi fost postată de această prietenă a mea, aş fi trecut cu vederea zicând că e cine ştie ce bullshit. Dar m-a atras ca un magnet! I-am dat mesaj şi-am întrebat-o ce şi cum e. N-am înţeles nimic, dar m-am programat glonţ la tipa respectivă, recomandată de prietena mea. Pentru mine era oricum o perioadă de schimbare totală, schimbasem ortodocşii pe catolici, schimbasem prieteni, schimbasem stil de viaţă, multe. Simpatică tipa, zâmbăreaţă şi luminoasă, deşi uşor superficială aş zice. După câteva şedinţe eram cu cel puţin un pas înaintea ei. Şi progresam incredibil de rapid. Nu-ţi voi zice acum tot, tot pentru că m-aş pierde prea mult în detalii, dacă nu cumva deja am făcut-o. Tot ce pot spune este că… a fost într-adevăr un “was bound to happen”. Mai devreme sau mai târziu, aş fi ajuns aici.

Ce s-a schimbat la mine?

 • Starea mea fizică; perfect îmbunătăţită; că e soare, că e vânt, C. rezistă!
 • Probleme de sănătate prea mari n-am avut de vindecat, în schimb dureri de măsele şi dureri de cap trec cât ai zice ‘Peşte!’ acum;
 • Probleme de sănătate prea mari n-am avut eu, dar traume şi probleme emoţionale din plin; ale mele, ale moşilor şi strămoşilor mei, DIN PLIN! Acum trec prin orice cum trece cuţitul prin unt, exact aşa cum trebuie de fapt să trecem cu toţii;
 • Frică de întuneric, te pup, pa, pa!
 • Fumat, la fel!
 • Încă n-am atins nivelul dorit de bani în cont, dar pot spune că-s pe drumul cel bun! Ai nevoie doar de gând, cuvânt şi acţiune! Sau cum s-ar mai zice “după faptă şi răsplată”. Adică “Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă şi în traistă!”
 • Mi-am găsit jobul perfect! Scriu, comunic, vindec, împărtăşesc tot ce am. Duc mai departe ceea ce a fost dat să fie dus mai departe. Iubesc ceea ce fac şi sunt şi remunerată pe măsură! Circuit închis şi complet adică!
 • M-am deblocat, atât din punct de vedere creativ, cât şi din punct de vedere… cât şi din orice alt punct de vedere! Şi dacă tot zic de deblocat… sigur ai auzit de farmecele din popor, de deochi, de modernii vampiri energetici. Toate-s doar nişte urări de “bine” care se prind de tine ca nişte lipitori de-ţi sug sângele. Le-am smuls uşor pe-ale mele. Ce-a fost mai greu… să le conştientizez. Dar după… nici că s-au mai apropiat!
 • Încredere în mine şi apreciere proprie.. dobândite! Traumele alea de care-ţi ziceam mai devreme nu dădeau voie niciunui sentiment bun să se manifeste… în mine sau în preajma mea!
 • Relaţiile cu cei din jur… Odată ce faci asta, oamenii din jur încep să se mute, mai departe sau mai aproape. Este ca o rotaţie mecanică. Începi să creşti, să te dezvolţi, să te deschizi, începi să nu te mai potriveşti cu ce te potriveai când erai jos. Încep să dispară oameni, dar vestea bună este că apar alţii. Cu care rezonezi acum, că eşti mare. Poate fi uşor traumatizant în aparenţă, însă respiri uşurat şi realizezi cât de împlinit şi fericit devii cu noul. Şi liber, devii liber.
 • Visele mele? Devin realitate. Ofer şi primesc. Muncesc şi am rezultate. Totul se întâmplă conform planului. Divin. Apropo de plan divin, deschid o paranteză aici. La cursul de Theta am primit răspunsul la nişte întrebări pe care le-am pus mereu, fără succes, atât mie cât şi altora: de ce se curmă vieţi prea devreme? Face asta parte din destin? Există destin sau totul e alegere? De ce mor copii de cancer? Dumnezeu face diferenţa între oameni când le dă viaţă? M-am luminat. Există un destin. De la A la Z, conform planului divin, conform sentimentelor sfinte, fără mizerii. Când deviem, prin propriile decizii, frustrări, mizerii necurăţate, de la acest destin, de sus primim semnale. Mai un accident de maşină din care scăpăm teferi, mai un ghiveci căzut de pe la vreun balcon fix în faţa noastră, mai o boală uşoară, semnale. Semnale că nu suntem pe drumul cel bun, semnale că trebuie să ne oprim, să reflectăm puţin şi să ne recalculăm paşii. Dacă continuăm în acelaşi ritm, în aceeaşi direcţie, ne-o furăm peste bot până la urmă. Ni se pune capac. La propriu. Dacă desluşim greşelile şi mizeriile care ne întunecă totul, revenim la traseul principal. Închid paranteza.
 • Sufletul meu pereche? Partenerul ideal în afaceri? Prietena mea perfectă? Oh, cât visăm cu toţii la asta, nu? Ei bine, am aflat că ei nu sunt nici pe departe cei de care trăgeam eu odată cu dinţii. Sunt exact cei care îmi aparţin în mod liber. Şi pe care îi chem alături de mine odată cu creşterea mea. Prin Theta. Am spus multe “adio” şi “bun venit”. Am dat şi am primit. După dorinţele mele şi voia bărbosului.
 • Despre intuiţie?! Bat-o vina, că a urlat în mine atâţia ani fără să am urechi pentru ea. Ea a ştiut mereu tot, eu am fost aia care s-a împiedicat pe drum. Acum suntem the best friends. Şi totul merge ca uns. Ce e această intuiţie? Este primul gând înainte ca teama şi prejudecăţile să intervină în răspunsuri. Iar după ce teama şi prejudecăţile nu mai există deloc, rămâne ce-i corect şi divin. Rămâne adevărul. Intuiţia.
 • ‘Conexiune spirituală’… nişte cuvinte simple… dar pline de însemnătate totuşi. Întunericul meu a devenit lumină acum. Bărbos şi sfinţi frumoşi. Eu sunt o bucată din Dumnezeu. Şi tu eşti. Cu toţii suntem. Trebuie doar să privim în interiorul nostru, să eliminăm din noi tot ceea ce nu ne aparţine. Să facem loc iubirii. Să o redobândim, pentru că am pierdut-o când am început să devenim oameni mari. Atât ne defineşte. Iubirea. În rest… mizerii dobândite de nicăieri pe parcurs. Scapă de ele!

Acum… în speranţa că-mi voi convinge astfel prietenul că Theta nu e un pepene de Dăbuleni şi nici un tratament de mărire a penisului, las loc de bun venit în viaţa mea tuturor celor care sunteţi curioşi să aflaţi cum arătaţi cu adevărat pe interior!

 

18 Comments

 1. Pingback: Despre Vorbenergy şi vindecarea la distanţă – Vorbenergy

 2. madalina

  Si eu mi am dorit o solutie sa ies din intuneric… Ma regsesc mult in ceea ce ai povestit pana sa descoperi theta.. Am cautat mult si am gasit in cele din urma. Exista in mine o voce care ma incuraja sa mai caut solutia mult visata pt ca ea exista. Inca nu am incercat dar deja cred cu toata puterea. Intentionez intr o sapt sa incerc prima sedinta. Deja mi am gasit terapeuta😊

     • madalina

      Am gasit pe internet un ce m-a facut sa mi pun un semn de intreintrebare. Cum ca theta ar fi un soi de practica sataniceasca.o modalitate de violare a sufletului. Si mai zicea ceva de hipnoza dar am inteles ca ramai perfect constient in timpul sedintei. Lamureste ma te rog😞

 3. MARIA MIHAIL

  UNDE AI VAZUT TU MADALINA ASTA ? EU AM FACUT CURSURILE THETA . NU EXISTA ASA CEVA ! CUMPARA CARTEA THETAHEALING A VIANNEI STIBAL,CITESTE-O SI APOI IA TU SINGURA DECIZIA.

  • C.

   Sunt multe locurile unde terapiile alternative, astrologia, numerologia, etc. sunt mentionate ca fiind activitati satanice. Fiecare are o anumita capacitate de a discerne insa. Madalina a avut doar curiozitati, din cate am simtit eu, nicidecum vreo acuza la adresa tehnicii theta. Va sunt recunoscatoare din suflet pentru protectia dumneavoastra pentru aceasta minunata tehnica si va multumesc 🙂

Lasă un răspuns