Sufletul pereche este dincolo de “…până când moartea ne va despărţi.”

Îmi place mult să scriu despre suflete pereche. Mult tare de tot. Mai ales când observ atât de des că lumea se cam pierde în detalii şi nu prea reuşeşte încă să facă diferenţa între suflet pereche şi… partener de… diverse chestii.

Sufletul pereche este… jumătatea aia de amestec între sentimentele frumoase din noi, între două conţinuturi care reuşesc să umple perfect şi uniform aceeaşi sticlă. Pe când nişte simpli parteneri… sunt aşa, tovarăşi. Sunt nişte unii care ni se alătură în diverse situaţii, cu diverse experienţe, pentru diverse perioade de timp.

Sufletul pereche este parte din întregul din care şi noi suntem parte. Partenerul este doar sprijin. Este un fel de ajutor venit de undeva din exterior. Sufletul pereche este strigătul din noi. Pe când partenerul… este răspunsul venit din jur… la întrebările din noi.

Toată lumea visează să-şi întâlnească sufletul pereche. Ceea ce nu înţelege încă toată lumea asta este că… sufletul pereche nu sare aşa, de după boscheţi, surprinzându-ne şi făcându-ne viaţa frumoasă subit. Nu, deloc. Sufletul pereche se… câştigă. Şi nu la loto.

Sufletul pereche apare atunci când suntem gata să-l primim. Când suntem gata să trăim împreună cu el pentru totdeauna. Când nu mai avem întrebări. Când nu mai avem nevoie de răspunsuri. Când nu mai avem nevoie de parteneri. Alţii în afară de el, sufletul nostru pereche. Pentru că el este partenerul nostru… ăla pentru totdeauna. El este jumătatea goală din sticla noastră pe jumătate plină.

Sufletul pereche nu apare mâine doar pentru că azi ne dorim noi asta suficient de mult cât să-l facem să vină. Sufletul pereche apare mâine doar dacă azi tragem linie şi concluzionăm că am cam învăţat tot ce trebuia să învăţăm. El apare mâine doar dacă azi încheiem toate capitolele de până la viaţa în cuplu, în familie cu sufletul nostru pereche… cu succes. Cu învăţături. Cu boli şi răni vindecate. Cu obsesii uitate. Cu nevoi inutile dispărute. Cu umanitate. Demnitate. Compasiune. Şi iubire.

Sufletul pereche este… cea mai de demult istorie a noastră. Este cea mai veche legătură dintre toate legăturile. Şi este singura fără de “păcat”. Este singura legătură fără greşeli. Este singura legătură… caracterizată de la începuturi până la împlinire de… iubire. Şi atât. Este singura legătură lipsită de răni şi datorii. Şi singura care rămâne… orice ar fi.

Mulţi dintre noi pierd mult timp din viaţă sperând la sufletul nostru pereche, fără a face însă şi ceva pentru a ne apropia de acesta. Mulţi dintre noi doar aşteptăm, iar atunci când doar aşteptăm să… apară sufletul pereche în viaţa noastră… aşteptăm mult şi bine. Nu înţelegem că, pentru ca asta să se întâmple, noi trebuie să creştem… să ne dezvoltăm. Să conştientizăm cine suntem, de ce, până când şi unde. Nu înţelegem că există în noi o energie undeva blocată… de eliberat. Nu înţelegem că există nişte piedici şi încercări… de trecut. Nu înţelegem că, înainte de uniunea cu sufletul nostru pereche, este necesară uniunea cu propriul nostru suflet. Nu înţelegem că… înainte de a ne descoperi sufletul pereche… trebuie să ne descoperim pe noi înşine.

Sufletul pereche este mult mai mult decât o legătură strânsă cu un prieten bun. Este mult mai mult decât o simplă legătură cu un om care ne aprinde pe moment călcâiele. Este mult mai mult decât o relaţie bazată doar pe încredere, înţelegere şi respect. Sufletul pereche… este ceva dincolo de cuvinte. Este ceva dincolo de ce-i pământesc şi de explicat. Sufletul pereche este un sentiment frumos în sine. Cu totul. Este o senzaţie de-aia de conexiune profundă. Şi este o legătură lipsită de cicatrici. Lipsită de răni. Lipsită de gust amar. Lipsită de pată.

Sufletul pereche înseamnă întreg. Înseamnă complet. Înseamnă ‘acasă’. Înseamnă ‘noi’. Înseamnă TOT.

Pe când un partener… înseamnă o parte. Înseamnă o treaptă. Un procent. O mână de ghidare în vreme de furtună.

Întâlnirea cu un partener… face parte din echilibrarea, vindecarea şi creşterea noastră. Pe când întâlnirea cu sufletul pereche… este rezultatul. Rezultatul echilibrării, vindecării şi creşterii noastre. Întâlnirea cu sufletul nostru pereche este… rezultatul alinierii cu noi înşine şi cu propriul nostru suflet.

Sufletul pereche este sufletul nostru. Partenerul este doar… drumul spre sufletul nostru.

Lasă un răspuns