Simbolul tămăduirii și al fertilității – Fecioara

24 August – 22 Septembrie
Element – pământ
Atribut – mutabil
Piatră norocoasă – topazul

Aspecte pozitive – eficacitate, precizie, punctualitate, spirit de observație, încredere
Aspecte negative – criticism, aferat, obtuz, reticență, severitate

Fecioarele au un simț al corectitudinii și al disciplinei foarte bine dezvoltat. De aceea, le este foarte greu să trăiască printre imperfecțiunile vieții zilnice. Își folosesc din plin discernământul și au o capacitate extraordinară de a prelucra informațiile primite, astfel dobândind o eficiență maximă.

Sunt și cele mai discriminatorii, mai ales când vine vorba despre alegerile pe care le au de făcut. Sunt realiste, deloc idealiste, reușind să-i vadă pe ceilalți chiar așa cum sunt ei. Sunt nativii aceia responsabili cu clasificările, cu ordinea și cu sinteza, reușind să facă din toate un adevărat puzzle.

Mintea le merge la foc continuu, mulți dintre ei alegând în viață numai și numai ceea ce le este util și le folosește unui scop propriu. Sunt și foarte exigenți, ba pot fi chiar niște critici extrem de duri, mai ales cu propriile persoane, fiind, permanent, nemulțumiți de nivelul la care se află, nu pentru că el nu ar fi unul bun, ci pentru că nivelul țintit de ei este la limita imposibilului.

Cine are nevoie de soluții la diferite probleme, Fecioarele sunt persoanele potrivite pentru a le găsi. Ele știu să privească totul în ansamblu și nu scapă nici cel mai mic detaliu, când vine vorba de analiză.

Dincolo de această aparentă răceală, stă multă sensibilitate, poate și ceva romantism, însă nativii sunt setați pe a face tot posibilul să nu devină vulnerabili, de aici și evitarea trăirii pe deplin a propriile sentimente.

Aspecte negative
Fecioarele au o tendință acută către ipohondrie. Deși se pricep destul de bine la capitolul sănătate și nutriție, această tendință este, de cele mai multe ori, mai puternică, lucru care are un impact negativ în viața lor. Riscul nu le este deloc pe plac, asta împiedicându-i să evolueze. De aici și potențialul lor ținut, de cele mai multe ori, la minim.

Când vine vorba de verificări, nativii sunt cei mai buni. Atât de buni, că au tendința să exagereze, să verifice atât de mult un lucru, un plan… până la a nu-l mai pune în practică. Stilul fix de a face lucrurile numai într-un anumit fel le poate provoca, de asemenea, multe neplăceri în viață, în special în relațiile cu ceilalți, indiferent de ce natură ar fi ele.

Trebuie neapărat să găsească o modalitate de relaxare, o dată la ceva timp, pentru a evita boli precum depresia sau chiar unele boli fizice.

Aspecte pozitive
Fecioarele cunosc mai bine decât oricine corpul omului. Au o deosebită capacitate de a-și armoniza corpul, mintea și sufletul. Le place să trăiască echilibrat, într-o ordine plăcută, respectabilă. Studiul lumii este ceva aparte pentru ei, mai ales din momentul în care descoperă că până și universul este ceva atât de bine structurat.

Sunt acei oameni dornici de oprire a haosului. Adesea, îi găsim în poziții de învățare. Ei iubesc să împărtășească și cu ceilalți din cunoștințele lor exacte despre existență. Sunt foarte buni în ceea ce fac, mai ales dacă au o slujbă în ajutorul omenirii.

Majoritatea nativilor sunt timizi și preferă să stea mereu în spate, chiar dacă fac lucruri pentru care ar merita să fie în atenția tuturor.

Lasă un răspuns