Saturn in Capricorn 2017 – 2020 pentru fiecare zodie

Saturn poarta multe nume in astrologie si este o planeta care pentru multi genereaza frica doar la o simpla mentionare, lucru perfect adevarat pentru ca este unul din modurile prin care se manifesta…prin frica. Multi ii spun Lordul Karmei, Marele Malefic, mie imi place sa ii spun Marele Invatator sau Marele Intelept, este stadiul de Maestru din viata noastra.

In Antichitatea Saturn era Zeul Timpului, cel ce facea vointa zeilor, dar si zeul regenerarii, dizolvarii, belsugului, averii, agriculturii, reinnoirii si eliberarii. La modul simplist se spune despre el ca limiteaza si intarzie, ca aduce dificultati, restrictii, obligatii, probleme, durere, multa munca si disciplina, eu cred ca aduce o mare sansa de dezvoltare si invatare. Scopul lui cel mai mare este realizarea noastra interioara, este cheia catre libertate si autonomie. Ne castigam independenta si ne dezvoltam cand invatam despre noi si despre valoarea noastra in urma unei experiente saturniene. Caci desi omul vrea sa fie liber, nu vrea sa isi asume responsabilitatea pentru ce se intampla in viata lui, iar Saturn exact asta doreste.

Pentru Alchimisti Saturn insemna Plumbul, iar el trebuia transformat in aur. Plumbul care devine aur se refera la posibilitatea unei evolutii spirituale, capacitatea miraculoasa a fiintelor umane de a evolua la expresii mai rafinate, elegante, puternice si complete ale propriilor naturi divine. Alchimia este o veche traditie al carui scop este transformarea unei persoane obisnuite intr-o fiinta umana extraordinara, in care viata de zi cu zi devine impregnata cu sens spiritual si scop divin. Asa ca o mare parte din aurul din noi se afla la Saturn si la lectiile lui din harta noastra astrologica.

In ultimii doi ani si jumatate, Saturn s-a aflat in Sagetator, iar pe 19 Decembrie 2017 isi face marea intrarea in Capricorn, semnul pe care il guverneaza. Acest lucru inseamna ca pentru urmatorii trei ani toti o sa primim influenta lui pura, cu multe posibilitati de manifestare in lumea reala, tangibila.

Am pregatit influentele lui Saturn pentru fiecare zodie, ca de obicei, va sugerez sa cititi mai intai informatiile pentru zodia Ascendentului, se potrivesc cel mai bine, apoi pentru Soare si Luna.

Cititi cu atentie restrospectiva pentru ciclul lui Saturn prin Sagetator, caci in Decembrie are loc o puternica reexaminare a trecutului (ne ajuta si Mercur Retrograd) si se incheie intr-un fel sau altul un ciclu pentru fiecare dintre noi. Lucruri din trecut pot aparea pentru a fi incheiate, finalizate sau vindecate.

BERBEC sau Ascendent in BERBEC – CASA 10

Retrospectiva: Pentru Berbeci, ultimii doi ani si jumatate au adus o schimbare de perspectiva si o reconfigurare a credintelor si filosofiei de viata, in casa 9 iau nastere gandurile despre o viata cu sens. Aici Saturn se poate sa fi adus o pierdere a credintei intr-un fel sau altul, o cautare a unei noi cai spirituale si unor valori morale noi care sa ne ofere structura si scop, poate chiar a unor noi profesori sau invatatori.

Se poate ca o parte dintre voi sa fi facut o evaluare serioasa a tot ce ati invatat pana acum, la credintele de viata prelutate de la parinti/familie care v-au ghidat in viata pana acum, ce ati asimilat din experientele de viata si ce credinte v-ati creat in functie de ele. Saturn a cerut o investigare riguroasa pentru a vedea daca ele functioneaza si au rezultate in scopurile de viata pe care vi le-ati propus, fiind cele care va ghideaza prin viata si va ajuta sa luati decizii. O parte dintre voi se poate sa se fi apucat de studii in noi domenii (cursuri, facultati, universitati) care v-au ajutat sa va largiti orizonturile si sa capatati noi perspective asupra vietii. Fiind vorba de Saturn, domeniile alese s-ar putea sa fi fost unele traditionale, filosofii antice, studii stravechi, astrologie etc. Saturn a adus multa munca aici, efortul si energia s-au pus in invatarea unui domeniu nou si in setarea unor noi scopuri de viata.

Parcursa corect, aceasta casa v-a ajutat sa va pregatiti pentru ciclul care tocmai incepe.

Saturn in Casa 10: Saturn in aceasta casa este pozitia ideala pentru el, este casa pe care o guverneaza, este acasa. Casa 10 este un loc din harta care vorbeste despre cariera, reputatie, statut, recunoastere, autoritate, teluri si realizari, lucruri care pot capata o atentie sporita in urmatorii trei ani. Succesul devine posibil in zona carierei, insa e nevoie de munca, de organizare, de disciplina si de angajament. Va poate aduce promovari, cresteri, succes, dar pretul platit este mai multa responsabilitate si munca, e nevoie sa aveti rabdare acum, sa consolidati noua pozitie pas cu pas, gradual, fara sa sariti etape, sa va dedicati timpul si energia pentru cadourile lui Saturn: recunoastere, autoritate, o pozitie de conducere.

Daca o parte dintre voi aveti deja o afacere proprie, acesta o sa necesite mai mult timp, mai multa munca, e nevoie sa va organizati mai bine, sa ii dati o structura mai buna, sa dezvoltati o disciplina fata de ea si sa va luati un angajament puternic pentru a atinge succesul si telurile setate (chiar daca acestea vor avea nevoie de timp si rabdare pentru a se materializa).

Casa 10 inseamna mai mult decat o simpla cariera, este vocatia, e o munca care vine din tine, pe care te-ai nascut sa o faci si te implineste, e genul de munca care nu te oboseste, char daca trebuie sa ii dedici multe ore de munca, ci din contra, te ajuta sa infloresti. Iar Saturn de obicei asta doreste, sa ne aduca la stadiul de Maestru, asa ca poate daca nu va aflati pe calea buna in acest domeniu de viata, lucrurile s-ar putea sa se schimbe, sa dispara si sa apara o noua oportunitate in cariera, iar daca va aflati deja unde trebuie, Saturn va consolida ce ati construit deja.

Sfatul Alchimic: La nivel mai adanc casa 10 vorbeste despre recunoastere, rolul nostru in societate, cum suntem perceputi de ea, care este scopul nostru in viata. Navigata gresit, inseamna o ambitie de a demonstra altora ceva, e o nevoie de recunoastere pe care o asteptam de la ceilalti pentru ca noi nu ne-o oferim, e din start un scop gresit fara adancime interioara, iar Saturn ne cere sa ne setam unul de suflet, pe care sa-l atingem pentru dezvoltarea noastra si nu pentru public.

TAUR sau Ascendent in TAUR – CASA 9

Retrospectiva: Pentru Tauri ultimii doi ani si jumatate l-au avut pe Saturn intr-o casa vorbeste despre schimbari mari de viata, transformare, despre lumea interioara, emotionala si psihologica. Saturn aici a adus o transformare in mod treptat, gradual, pas cu pas, un nou individ si-a facut loc, iar cel vechi incet, incet s-a pierdut, structura interioara s-a schimbat, s-a vindecat, a renascut intr-o noua forma, insa totul in mod structurat, in timp si nu peste noapte si cu siguranta a necesitat munca si efort din partea voastra, caci vechiul sine a opus rezistenta.

Casa 8 vorbeste despre putere interioare, manipulare, control, despre demoni interiori si umbre. O parte dintre aceste aspecte au fost scoase la lumina si le-ati putut transforma si transmuta treptat. Poate au aparut persoane care au exercitat o anumita putere asupra voastra, tocmai pentru a va face sa va dati seama de puterea voastra interioara sau poate au aparut frici ce au avut nevoie de vindecare, insa totul a avut un ritm lent, temeinic si a fost nevoie de o munca consecventa, caci la finalul tranzitului sunteti o alta persoana, mult mai puternica si mai libera.

Tot aici este zona de viata care vorbeste despre resursele celorlalti (ale partenerului, parintilor, mosteniri, asigurari, chiar si credite/banci, iar ele au fost limitate si restrictionate, s-ar putea ca partenerul de viata sa fi avut alte planuri cu finantele sale, poate a investit in ceva anume sau pur si simplu banii au mers a in alte scopuri decat cele pe care le aveati in comun, lectia fiind propria voastra autoritate si autonomie financiara, cum va puteti descurca fara ajutorul persoanelor din jurul vostru. Saturn pe termen lung a dorit sa deveniti mult mai maturi cand vine vorba de bani, sa ii gestionati mai bine, sa reexaminati atitudinea pe care o aveti fata de ei.

Casa 8 este o casa ascunsa, oculta, poate o parte dintre voi ati inceput studii legate de domenii din aceasta arie (psihologie, astrologie, tarot, sex sau alte subecte tabu), Saturn v-a ajutat sa o faceti intr-un mod foarte profund, temeinic, desi a fost nevoie de multa munca si un timp mai indelungat, la finalul tranzitului puteti spune ca ati dobandit cunostinte extrem de bine puse la punct.

Casa 8 vorbeste despre sex, intimitate, incredere in ceilalti si despre schimbul emotional dintre noi si ceilalti. Aici omul trebuie sa faca din natura emotiilor un canal de expresie si sa inceapa sa functioneze in relatii, sa se realizeze flow-ul de emotii este intre el si ceilalti, sa fie gata sa devina vulnerabil emotional si sa se deschida complet in fata partenerului. Saturn iubeste sa se proiecteze in alti oameni, cel mai des in partenerul de viata, iar fricile voastre interioare s-au aratat cel mai bine prin acest canal.

Saturn in Casa 9: Saturn pentru urmatorii trei ani va va aduce o schimbare de perspectiva si o reconfigurare a credintelor si filosofiei de viata, aici se nasc gandurile despre o viata cu sens. Aici Saturn poate aduce e o pierdere a credintei, o indoiala vis a vis de ce ati crezut pana acum, o cautare a unei noi cai spirituale si unor valori morale noi care sa va ofere structura si scop, poate chiar a unor noi profesori sau invatatori.

Se poate ca o parte dintre voi sa faceti o evaluare serioasa a tot ce ati invatat pana acum, la credintele de viata prelutate de la parinti/familie care v-au ghidat in viata pana acum sau poate ce ati asimilat din experientele de viata si ce credinte v-ati creat in functie de ele. Saturn cere o investigare riguroasa a credintelor de viata pentru a vedea daca ele functioneaza si au rezultate in scopurile de viata pe care vi le-ati propus, fiind cele care va ghideaza prin viata si va ajuta sa luati decizii. O parte dintre voi s-ar putea sa inceapa studii in noi domenii (cursuri, facultati, universitati) care va vor ajuta sa va largiti orizonturile si sa capatati noi perspective asupra vietii. Fiind vorba de Saturn, domeniile alese s-ar putea sa fie traditionale, filosofii antice, studii stravechi, astrologie etc. Procesul s-ar putea sa fie mai greu, sa necesite multa munca, mult timp, dedicare, responsabilitate si structura, insa vor fi cunostinte pe care le veti putea ultiza pentru toata viata.

Casa 9 vorbeste despre cunoastere, invatamant la nivel inalt si informatii pe care le invatam si ne ajuta mai apoi in dezvoltarea unei cariere si atingerea unor scopuri. Saturn poate aduce multa munca aici, efortul si energia se poate duce care invatarea unui domeniu nou. Invatatorii, mentorii si profesorii care vor aparea in viata voastra vor fi mai saturnieni, mai duri, mai realisti si mai axati pe partea practica a lucrurilor.

Aici se pot seta noi scopuri de viata pe care Saturn va va ajuta sa le impliniti treptat la finalul acestui tranzit. Casa 9 vorbeste si despre calatorii lungi, iar acestea pot fi limitate, pot fi mai greu de obtinut/pus la punct sau pot avea o natura legata de munca si mai putin de distractie.

Sfatul Alchimic: In aceasta casa invatam prin experiente personale ca nu e de ajuns sa credem interpretarea altora despre viata, nu putem lua povestea cuiva si sa o facem a noastra fara sa trecem prin ea, nu putem lua de-a gata credintele sau filosofiile predate de un invatator sau un guru, nu fara sa le trecem prin filtrul nostru. Scopul sau e ca prin crestere si dezvoltarea intuitiei, sa aflam despre ce e viata si sa descoperim o noua autoritate in viata, chiar noi!

GEMENI sau Ascendent in GEMENI – CASA 8

Retrospectiva: Pentru Gemeni ultimii doi ani si jumatate testele lui Saturn au fost in zona relatiilor (personale sau parteneriate de afaceri). Fricile, limitarile si problemele pe care le-ati avut de rezolvat au fost proiectate in exterior prin relatiile din viata noastra.

Saturn se poate sa fi adus limitari, restrictii, teste si poate pierderi in zona parteneriatelor (de cuplu sau de afaceri) in functie de ce a gasit in viata voastra: poate ati iesit dintr-o relatie daca nu era una potrivita sau poate ati devenit extrem de maturi si responsabili fata de relatia in care sunteti, poate ati investit timp si energie sa o maturizati, sa o treceti la un alt nivel, poate v-ati mutat impreuna, sau ati cumparat o casa, poate a aparut un copil, poate relatia s-a oficializat, lucrati impreuna, aveti un proiect impreuna etc. Relatiile s-au adancit, au devenit mai loiale, au capatat mai multa responsabilitate, ati muncit pentru ele, sunt mai mature, au scopuri realiste acum, pe termen lung. Si nu in ultimul rand, se poate sa fi inceput o noua relatie cu un partener saturnian (mai matur, mai mare ca varsta, mai responsabil, realist, cu un statut social mai inalt, o persoana muncitoare).

Acelasi lucru se poate se poate sa se fi intamplat si cu un partener de munca/afaceri. Contractele, aliantele, parteneriatele au avut parte de intarziere, limitari, au durat mai mult pentru a fi finalizate, au avut nevoie de mai multa munca si mai mult efort.

Saturn incetineste orice zona atinge, iar relatiile poate au parut ca evolueaza mai incet tocmai pentru a va da ocazia sa analizati totul mai bine, in adancime, sa va dati seama de ce nu este in regula, de ce pattern-uri se tot repeta si au nevoia de atentie si rezolvare, de ce ati ajuns in acest punct, de ce partenerul reactioneaza intr-un fel, sa vedeti exact ce se intampla, a adus o doza de realism menita sa va puna fata in fata cu voi, sa va dati seama ce din voi genereaza probleme in relatii.

Saturn in Casa 8: Aceasta zona din harta vorbeste despre schimbari mari de viata, transformare, e o casa care vorbeste despre lumea interioara, emotionala si psihologica. Saturn aici aduce o transformare in mod treptat, gradual, pas cu pas, un nou individ isi face loc, iar cel vechi incepe incet, incet sa se piarda, structura interioara incepe sa se schimbe, sa se vindece, sa renasca intr-o noua forma, insa totul se face structurat, in timp si nu peste noapte si va necesita munca si efort din partea voastra, caci vechiul sine s-ar putea sa opuna rezistenta.

Casa 8 vorbeste despre putere interioare, manipulare, control, despre demoni interiori si umbre. O parte dintre aceste aspecte pot fi scoase la lumina in urmatoarea perioada si le puteti transforma si transmuta treptat. Pot aparea persoane care exercita o anumita putere asupra voastra, tocmai pentru a va face sa va dati seama de puterea voastra interioara sau pot aparea frici ce au nevoie de vindecare, insa toate se vor face intr-un ritm lent, temeinic si au nevoie de o munca consecventa, caci la finalul tranzitului o sa fiti o alta persoana, mult mai puternica si mai libera.

Tot aici este zona de viata care vorbeste despre resursele celorlalti (ale partenerului, parintilor, mosteniri, asigurari, chiar si credite/banci, iar ele pot fi limitate si restrictionate intr-un fel, s-ar putea ca partenerul de viata sa aiba acum alte planuri cu finantele sale, sa investeasca in ceva anume sau pur si simplu sa mearga in alte scopuri decat cele pe care le aveti in comun, lectia fiind propria voastra autoritate si autonomie financiara, cum va puteti descurca fara ajutorul persoanelor din jurul vostru. Nu este indicat sa faceti credite in aceasta perioada pentru ca Saturn s-ar putea sa intarzie sau sa prelungeasca plata lor, in orice caz o sa fie nevoie de multa munca si efort pentru achitarea lor. Pe de alta parte, daca aveti deja un credit, Saturn va poate ajuta sa deveniti mai organizati si mai responsabili vis-a-vis de bani si il puteti achita. Cam asta doreste el, pe termen lung sa deveniti mult mai maturi cand vine vorba de bani, sa ii gestionati mai bine, sa reexaminati atitudinea pe care o aveti fata de ei.

Casa 8 este o casa ascunsa, oculta, iar pentru cei dintre voi care doriti sa incepeti studii legate de domenii din aceasta arie (psihologie, astrologie, tarot, sex sau alte subecte tabu), Saturn va poate ajuta sa o faceti intr-un mod foarte profund, temeinic, desi va fi nevoie de multa munca si un timp mai indelungat, la finalul tranzitului puteti sa dobanditi niste cunostinte extrem de bine puse la punct.

Sfatul Alchimic: Casa 8 vorbeste despre sex, intimitate, incredere in ceilalti si despre schimbul emotional dintre noi si ceilalti. Aici omul trebuie sa faca din natura emotiilor un canal de expresie si sa inceapa sa functioneze in relatii, sa se realizeze ca flow-ul de emotii este intre el si ceilalti, sa fie gata sa devina vulnerabil emotional si sa se deschida complet in fata partenerului. Saturn iubeste sa se proiecteze in alti oameni, cel mai des in partenerul de viata, iar fricile voastre interioare se pot arata acum mai bine prin acest canal.

RAC sau Ascendent in RAC – CASA 7

Retrospectiva: Pentru Raci ultimii doi ani si jumatate l-au avut pe Saturn in casa 6, o zona care vorbeste despre munca, rutina, organizare, structura, ordine. Lectia pe care a fost nevoie sa o invatati a fost o viata mai eficienta si mai organizata, o rutina de zi cu zi care functioneaza, datorii, obligatii si ce lucruri inutile a fost nevoie sa inlaturati, cum v-ati putut utiliza timpul mai bine si mai in favoarea voastra. Se poate sa fi aparut atat de multe lucruri de facut in viata de acasa sau in cea profesionala, incat pentru a nu parea ca traiti intr-un soi de haos general care va da peste cap sau va face sa cedati nervos, a fost nevoie de multa organizare si structura, de folosirea eficienta a timpului. Daca a aparut un copil in viata voastra, cu siguranta a fost nevoie sa invatati aceste lucruri.

Pe de alta parte, casa 6 vorbeste de munca, iar acest domeniu poate a devenit solicitant si a avut nevoie de ordine, disciplina si eficienta pentru a duce la bun sfarsit toate task-urile. Odata cu cresterea nivelului de munca, s-ar putea sa fi crescut si castigurile financiare, insa si nivelul de consum psihic si fizic, iar cu acest punct ajungem la un alt lucru despre care vorbeste casa 6 – sanatatea. Saturn aici se poate sa fi cerut o atentie sporita daca nu ati avut grija de sanatatea voastra in trecut.

Insa in toate aceste domenii Saturn a facut schimbari treptate, pas cu pas, zi de zi, nu o dieta minune peste noapte care sa detoxifice corpul de o alimentatie gresita adoptata de ani de zile, nu un tratament medical minune, nu o schimbare drastica in programul zilnic sau rutina de munca, el a dorit structura, dobandirea unor abilitati ce va insotesc toata viata, un stil de viata, nu doar ajustari de moment.

Saturn in Casa 7: Racii pentru urmatorii trei ani vor avea de invatat lectii legate de relatii si parteneriate. Saturn in semnul pe care il guverneaza are o putere de manifestare mai mare, iar in casa 7 Saturn se simte foarte bine, este exaltat aici pentru ca ii place foarte mult sa se proiecteze prin partener. Fricile, limitarile si problemele pe care le avem de rezolvat sunt proiectate in exterior prin relatiile din viata noastra.

Saturn aduce limitari, restrictii, teste si poate pierderi in zona parteneriatelor (de cuplu sau de afaceri) in functie de ce o sa gaseasca in viata voastra: poate sa va faca sa va doriti sa iesiti dintr-o relatie daca nu este una potrivita sau va poate face sa deveniti extrem de maturi si responsabili fata de relatia in care sunteti, sa investiti timp si energie, sa o maturizati, sa o treceti la un alt nivel, sa va mutati impreuna, sa cumparati o casa, sa o oficializati, sa lucrati impreuna, sa incepeti un proiect impreuna, sa faceti un copil. Relatiile se adancesc, devin mai loiale si va pot aduce o mai mare responsabilitate, insa au nevoie de munca, maturitate, de setarea unor scopuri realiste si pe termen lung. Si nu in ultimul rand, puteti incepe o noua relatie cu un partener saturnian (mai matur, mai mare ca varsta, mai responsabil, realist, cu un statut social mai inalt, o persoana muncitoare).

Acelasi lucru se poate aplica si pentru un partener de munca/afaceri. Contractele, aliantele, parteneriatele pot avea parte de intarziere, limitari, pot dura mai mult sa fie finalizate, pot avea nevoie de mai multa munca si mai mult efort.

Sfatul Alchimic: Energia saturniana se manifesta prin presiune care pare sa vina din afara, de la altcineva, e proiectia despre care am amintit, asa ca un partener poate acum sa ceara mai mult de la tine, sa te impinga sa faci ceva sau sa schimbi ceva intr-un fel sau altul, iar de regula noi manifestam rezistenta fata de acest lucru. Saturn incetineste orice zona atinge, iar relatiile pot parea ca evolueaza mai incet tocmai pentru a va da ocazia sa analizati totul mai bine, in adancime, sa va dati seama de ce nu este in regula, de ce pattern-uri se tot repeta si au nevoia de atentie si rezolvare, de ce ati ajuns in acest punct, de ce partenerul reactioneaza intr-un fel, sa vedeti exact ce se intampla, aduce o doza de realism menita sa va puna fata in fata cu voi, sa va dati seama ce din voi genereaza probleme in relatii.

LEU sau Ascendent in LEU – CASA 6

Retrospectiva: Pentru Lei ultimii doi ani si jumatate se poate sa nu fi fost atat de distractivi, poate nu v-ati putut bucura de viata atat de tare, poate au fost mai putine distractii, o lipsa de spontaneitate si mai multa munca, caci casa 5 e cumva opusa cu definita lui Saturn, e bucuria vietii, e creativitate, e trairea prezentului aici si acum, e o lipsa de griji, e o casa care vorbeste despre copilul interior (si copii in general), acela care nu are grija zilei de maine. Viata nu a fost tocmai o aventura plina de usurinta, distractie si stralucire precum isi doresc Leii de obicei.

Saturn aici se poate sa fi adus pentru voi fie mai multa responsabilitate legata de copii, poate un copil care vine cu o mare doza de organizare, maturitate, structura si limitari personale in favoarea lui, poate a adus o noua relatie de iubire cu o fundatie mai stabila, o relatie mai matura, cladita pas cu pas, caramida cu caramida, treptat si nu una fulgeratoare, ea putand sa fie urmarea unei deceptii in dragoste care v-a facut sa nu va mai aruncati cu capul inainte intr-o relatie noua. Se poate ca o parte dintre voi sa fi avut o trezire a realitate legate de relatia in care va aflati, o maturizare in zona de iubire.

Decembrie poate aduce finaluri in aceasta zona de viata, poate sa revina si sa se termine/ajunga la finalizare intr-un fel sau altul un proiect creativ sau se poate tansforma acum intr-un job, se poate face o retrospectiva a lectiilor invatate vis a vis de relatii, iubire si/sau copii, poate chiar sa apara o relatie/o iubire din trecut care are nevoie de incheiere.

Saturn in Casa 6: In urmatoarea perioada Saturn se va afla in casa 6, un loc in care lui Saturn ii place sa fie pentru ca vorbeste despre munca, rutina, organizare, structura, ordine. Asa ca timp de aproape trei ani lectia pe care e nevoie sa o invatati este o viata mai eficienta si mai organizata, despre o rutina de zi cu zi care functioneaza, despre datorii, obligatii si despre ce lucruri inutile e nevoie sa inlaturati, cum va puteti utiliza timpul mai bine si mai in favoarea voastra. S-ar putea sa apara atat de multe lucruri de facut in viata de acasa sau in cea profesionala, incat pentru a nu parea ca traiti intr-un soi de haos general care va da peste cap sau va face sa cedati nervos, e nevoie de multa organizare si structura, de folosirea eficienta a timpului. Daca a aparut un copil sau urmeaza sa apara in viata voastra, cu siguranta va fi nevoie sa invatati aceste lucruri.

Pe de alta parte, casa 6 vorbeste despre munca, iar acest domeniu poate si el sa devina solicitant si va avea nevoie de ordine, disciplina si eficienta pentru a putea duce la bun sfarsit toate task-urile. Odata cu cresterea nivelului de munca, s-ar putea sa creasca si banii pe care ii castigati, insa si nivelul de consum psihic si fizic, iar cu acest punct ajungem la un alt lucru despre care vorbeste casa 6 – sanatatea. Saturn aici va va cere o atentie sporita daca nu ati avut grija de sanatatea voastra pana acum.

Nu uitati ca in toate aceste domenii Saturn vrea schimbari treptate, pas cu pas, zi de zi, nu o dieta minune peste noapte care sa va detoxifice corpul de o alimentatie gresita adoptata de ani de zile, nu un tratament medical minune, nu o schimbare drastica in programul zilnic sau rutina de munca, el doreste structura, doreste sa dobanditi abilitati ce va insotesc toata viata, vrea un stil de viata, nu doar ajustari de moment.

Sfatul Alchimic: Legatura dintre munca si sanatate se face in casa 6 prin armonia dintre suflet, minte si corp, prin respectarea a ceea ce suntem in mod natural, prin talentele pe care le punem la munca, prin a face o munca in acord cu noi, o vocatie, caci o munca care nu e facuta cu placere, care nu ne implineste, poate aduce frustrari si boli. Asa ca daca in urmatoarea perioada munca pe care o faceti se va schimba intr-un fel sau altul (poate nu va mai regasiti in ea sau schimbarea poate fi generata din exterior), sa nu uitati ca transformarea adusa de Saturn este pentru binele vostru.

FECIOARA sau Ascendent in FECIOARA – CASA 5

Retrospectiva: Pentru Fecioare ultimii doi ani si jumatate au adus posibile schimbari, limitari si probleme in zona de casa, familie, poate mutare/relocare, dar mai ales emotionale. Trairile interioare se poate sa nu fi fost tocmai placute, viata emotionala se poate sa fi avut parte de turbulente. In Decembrie s-ar putea sa aveti parte de niste finalizari in aceaste zone, poate ceva se incheie, poate ceva se rezolva legat de aceste domenii, poate ceva din trecut reapare pentru a fi rezolvat, insa cel mai probabil emotional o sa va simtiti mai bine, mai fericite, mai confortabile.

Saturn in Casa 5: Pentru urmatorii trei ani energia lui Saturn va fi resimtita in domenii precum iubire, romantism, copii, hobby-uri, creativitate, bucurie si distractie, adica zone care nu sunt tocmai pe placul lui Saturn, dar fiind acum in Capricorn (in domiciliu), cu siguranta va puteti astepta la o energie mai pozitiva.

Cum am tot repetat, Saturn actioneaza in functie de ce gaseste in domeniul de viata in care se instaleaza, asa ca posibilitatile pentru voi sunt fie sa intrati intr-o noua relatie de tip saturnian, nu una cu artificii, fluturi si pamponase, care se consuma repede, ci una matura, realista, pragmatica, cu o fundatie cladita treptat, o relatie serioasa, de durata, trainica. Sau daca sunteti deja intr-o relatie fix aceste lucruri le va verifica, aveti o baza solida, e o relatie in care va vedeti pe termen lung? Astfel… fie testele lui Saturn va vor aduce mai multa stabilitate acolo unde gaseste o fundatie buna, fie va finaliza relatii care nu au o structura puternica, cladite din motive gresite sau ascunse, care nu prezinta seriozitate si responsabilitate din partea partenerilor, iar asta nu trebuie sa va intristeze, pentru ca va face loc pentru ceva mult mai bun.

Pe de alta parte, pentru Fecioarele care au copii, acestia pot aduce noi responsabilitati si vor cere din partea voastra sa dezvoltati structura, organizare, disciplina cand vine vorba de ei.

Casa 5 vorbeste si despre creativitate, pasiuni, iar tranzitul lui Saturn aici aduce posibilitatea de a le transforma intr-o afacere, insa e nevoie de dedicare in ele, sa lucrati la ele pas cu pas, sa le antrenati si perfectionati in fiecare zi, sa le hraniti cu regularitate, disciplina si determinare, sa munciti regulat si constant pentru a le putea transforma apoi intr-o cariera profitabila.

Sfatul Alchimic: Casa 5 este casa IDENTITATII INDIVIDUALE si prin activitatile sale intelegem expresia creativa proprie, cine suntem noi, cum ne aratam exact asa cum suntem prin exprimare artistica (creativa), emotionala sau un copil. Lectia lui Saturn aici navigata corect ne poate arata cat ne valoram si ne iubim, unde ne simtit inferiori, unde avem de lucrat, unde cautam recunoasterea pe care nu ne-o dam singuri, unde cautam sa fim acceptati pentru ca noi nu ne acceptam? In final e vorba despre descoperirea sinelui si de ridicarea valului, insa doar daca intelegem ca drumul trebuie sa ne duca in interior unde putem vedea oportunitatea de crestere, cand inima se deschide, fiecare moment ne aduce bucurie si importanta, nu mai avem nevoie de altceva sau altcineva care sa ne aduca acest lucru sau ne faca sa ne simtim recunoscuti si apreciati.

BALANTA sau Ascendent in BALANTA – CASA 4

Retrospectiva: Pentru Balante ultimii doi ani si jumatate au avut lectii legate de comunicare, gandire, invatare, aptitudini, educatie, cunostinte apropiate, grupuri mici de oameni, afaceri, dar si calatorii scurte (miscare). O parte dintre ele au fost aduse in vizorul vostru prin: cursuri noi, poate o scoala noua, o specialitate, o calificare, invatarea unor lucruri noi care desi au parut grele, complesitoare, in timp le-ati putut stapani foarte bine, temeinic si ati devenit un master in domeniul respectiv.

Pentru cei dintre voi care lucrati in domenii de comunicare (scris, media, blogging, marketing, PR, publicitate, publishing, comert si zone comerciale) nivelul de munca a crescut, chiar a parut un soi de povara, pentru ca Saturn a dorit sa fiti mai buni, sa va perfectionati, sa dezvoltati noi abilitati, sa castigati o pozitie de autoritate, sa stapaniti ceea ce faceti la cel mai inalt nivel, iar asta a insemnat multa munca si multa practica. Saturn aduce in vizor lucruri de care fugim, la care opunem rezistenta, insa pe care trebuie sa le facem, pas cu pas, zi de zi si intr-un mod organizat si structurat pana le stapanim foarte bine. Cunoasterea a fost obtinuta prin experiente si observatii proprii, iar Saturn a adus concentrare si gandire adanca.

Relatia cu colegii, clientii, cunostintele apropiate (rude) sau cu grupuri mici de oameni au fost poate restrictionate, poate ati simtit mai mult nevoia de solitudine, de a lucra singuri sau cu mai putini oameni, de a avea subiecte mai serioase de discutie, nu simple coversatii superficiale sau de complezenta. Calatoriile pe distante scurte au fost limitate sau au fost facute mai ales in interes de lucru. Poate chiar v-ati simtit mental mai depresivi, iar activitatea sociala a fost limitata, insa acum acest lucru se va schimba.

Per total, la finalul acestui tranzit ati putut sa dobanditi noi skill-uri, mai ales unele ce tin de comunicare si intelect, abilitati pe care le puteti pune in practica acum pentru a castiga mai multi bani si care va vor da un nou statut in cariera.

Saturn in Casa 4: Pentru urmatorii trei ani atentia se muta pentru voi in chestiunile ce tin de casa, proprietati, familie, dar si viata personala si stare emotionala. Saturn aici aduce lectii, limitari, restrictii, intarzieri sau probleme in aceste zone, insa ele sunt pentru a crea o fundatie mai puternica, pentru a construi ceva durabil, cu o structura fortificata. Asa ca daca doriti sa cumparati o casa, sa vindeti, sa va mutati sau sa renovati (orice schimbari legate de casa/proprietati) procesul va dura mai mult, va avea nevoie de mai multa munca si mai mult efort, nu se va intampla rapid, peste noapte, va aduce o greutate intr-un fel sau altul, insa va avea loc, se va materializa si va fi o casa de care o sa va bucurati foarte mult timp, pe viata. La cumpararea unei noi proprietati nu uitati sa verificati foarte bine fundatia si structura (Saturn).

O parte dintre voi veti simti nevoia sa va asezati la casa voastra, sa construiti o fundatie puternica, sa va stabilizati, sa va maturizati, poate chiar sa deveniti parinti.

Sfatul Alchimic: Casa 4 este casa Lunii si vorbeste si despre starea noastra emotionala, starea de bine, de confort, iar aceasta poate fi perturbata in urmatoarea perioada (poate din motive legate de familie, copii, casa). Mai mult, este casa copilariei, originii si radacinilor, este atmosfera din copilarie si mecanismele inconstiente, psihice adanc intiparite in noi. Saturn aici va poate aduce instabilitate emotionala si un sentiment de insecuritate, insa lectia lui navigata corect inseamna sa va claditi singuri securitatea, sa renuntati la dependenta de altcineva, sa va castigati autoritatea emotionala, sa va cunoasteti natura intima a emotiilor si sa le transformati pe cele din trecut (copilarie) care acum ies la iveala si va arata cum va limiteaza.

SCORPION sau Ascendent in SCORPION – CASA 3

Retrospectiva: Pentru Scorpioni ultimii doi ani si jumatate se poate sa fii adus restrictii si limitari in zona de bani, resurse, valori materiale, iar lectia pe care Saturn a dorit sa o invatati a fost responsabilitatea, maturitatea si ogranizarea cand vine vorba de aria financiara si materiala din viata voastra. Sau poate v-ati restrictionat singuri pentru a face economii pe care le-ati investit sau urmeaza sa le investiti in ceva durabil (o casa, o universitate, sa achitati un credit integral etc.). La capitolul restrictii de resurse, anumiti Scorpioni se poate sa fi inceput un nou regim mai sanatos de viata, sa limiteze alimentele pe care le consuma sau sa aiba mai multa grija la calitatea lor si nu la cantitate. La fel si la capitolul haine sau chiar a lucrurilor materiale din viata lor, o curatenie si o eliberare de foarte multe lucruri materiale nefolositoare (haine, pantofi, obiecte casnice, cosmetice etc.). Eu una stiu sigur ca am renuntat sa mai arunc banii pe o gramada de lucruri nefolositoare si am scapat/aruncat/donat tot ce era in plus si nu foloseam. Si nu a fost doar ceva de moment, caci Saturn nu asta face, e ceva ce fac acum constant, e ceva ce mi-a ramas ca si regula importanta in viata.

Pe de alta parte, casa 2 vorbeste si despre valoare personala, stima de sine, iar Saturn aici se poate sa va fi facut sa va dati seama daca va lipseste sau nu, daca a mai fost nevoie sa lucrati in acest domeniu, poate v-a facut sa va simtiti lipsiti de ea tocmai ca sa construiti niste valori personale mai puternice sau poate v-a ajutat sa intariti deja fundatia pe care o aveti si sa adaugati alte caramizi care va fac acum niste persoane mai sigure, mai puternice, mai valoroase.

In Decembrie s-ar putea ca o parte din aceste lucruri sa revina in viata voastra pentru o ultima revizuire si ideal ar fi sa actionati intr-o maniera saturniana.

Saturn in Casa 3: In Decembrie Saturn se muta in casa care vorbeste despre comunicare, gandire, invatare, aptitudini, educatie, cunostinte apropiate, grupuri mici de oameni, afaceri, dar si calatorii scurte (miscare). O parte dintre ele vor fi aduse in vizorul vostru prin: cursuri noi, poate o scoala noua, o specialitate, o calificare, invatarea unor lucruri noi care desi par grele, complesitoare, in timp le puteti stapani foarte bine, temeinic si sa deveniti un master in domeniul respectiv.

Pentru cei dintre voi care lucrati in domenii de comunicare (scris, media, blogging, marketing, PR, publicitate, publishing, comert si zone comerciale) nivelul de munca s-ar putea sa creasca, chiar sa devina un soi de povara, pentru ca Saturn vrea sa fiti mai buni, sa va perfectionati, sa dezvoltati noi abilitati, sa castigati o pozitie de autoritate, sa stapaniti ceea ce faceti la cel mai inalt nivel, iar asta inseamna multa munca si multa practica. Saturn aduce in vizor lucruri de care fugim, la care opunem rezistenta, insa pe care trebuie sa le facem, pas cu pas, zi de zi si intr-un mod organizat si structurat pana le stapanim foarte bine. Cunoasterea trebuie obtinuta prin experiente si observatii proprii, iar Saturn aduce concentrare si gandire adanca.

Relatia cu colegii, clientii, cunostintele aproapiate (rude) sau cu grupuri mici de oameni pot fi restrictionate, s-ar putea sa simtiti mai mult nevoia de solitudine, de a lucra singuri sau cu mai putini oameni, de a avea subiecte mai serioase de discutie, nu simple coversatii superficiale sau de complezenta. Calatoriile pe distante scurte s-ar putea sa fie limitate sau vor fi facute mai ales in interes de lucru.

Per total, la finalul acestui tranzit o sa dobanditi noi skill-uri, mai ales unele ce tin de comunicare si intelect, abilitati pe care le puteti pune in practica mai apoi pentru a castiga mai multi bani si care va vor da un nou statut in cariera.

Sfatul Alchimic: Saturn ne spune ca trebuie sa fim constienti ca mintea noastra are puterea de a influenta ce ni se intampla, vrea sa o structuram, sa o organizam, sa o dezvoltam si sa o hranim, vrea sa o educam asfel incat sa lucreze in favoarea noastra si nu impotriva. Explicat la un mod simplu: stiti momentele alea cand spuneti/ganditi “nu fac X lucru pentru ca sigur Y o sa fie rezultatul”? Ce credeti? Fix Y o sa fie rezultatul daca voi asa credeti, insa o schimbare de perspectiva poate aduce rezultate noi. Ce-ar fi daca Z ar fi rezultatul? Sau daca nu am mai programa mental ce urmeaza sa se intample? Sa ne lasam surprinsi si sa fim curiosi, exact cum sunt Gemenii, cei ce stapanesc Casa 3.

SAGETATOR sau Ascendent in SAGETATOR – CASA 2

Retrospectiva: Pentru Sagetatori ultimii doi ani si jumatate au fost o reconfigurare totala, un nou drum, un nou inceput, o noua faza de viata ce le-a adus o noua identitate, poate o iesire dintr-o relatie si un inceput pentru una noua, poate o noua cariera, o noua directie intr-unul sau in mai multe domenii de viata. Posibil sa fi adus separari, schimbari majore de viata, mai multa solitudine si o lipsa a optimismului specific Sagetatorului, insa cu scopul de a capata radacini mai puternice, mai multa autonomie, o fundatie structurata. Identitatea cumva a fost construita de la zero, iar asta nu a fost un lucru usor, ci poate dureros pe alocuri, cu limitari si restrictii, insa acum vor incepe sa se vada rezultatele in functie de cat de bine ati trecut lectiile, acum poate sa apara aurul lui Saturn.

Energia Saturniana este fix inversul energiei lui Jupiter, guvernatorul vostru, iar in loc de expansiune a venit limitarea, eu una am simtit restrictia lui Saturn in Sagetator ca pe o limitare a libertatii de miscare in sensul calatoriilor, insa expansiunea de tip Sagetator a avut loc intr-un mod foarte Saturnian pe zona de cunoastere, am invatat foarte mult in acest timp, am citit, am mers la cursuri si am studiat de la zero un nou domeniu.

Saturn in Capricorn o sa se simta ca un nou inceput cu ce ati acumulat pana acum, se ridica o greutate si optimismul, usurinta, libertarea, bucuria de viata tipica Sagtatorului isi fac loc din nou in viata voastra.

Saturn in Casa 2: In Decembrie Saturn va intra in casa 2 pentru voi, iar aici va atinge puncte precum bani, resurse, valori materiale, valori personale, stima de sine si chiar aspecte legate de corpul fizic, haine si alimentatie.

Se poate sa urmeze o perioada de curatenie pentru tot ce tine de hainele pe care le purtati sau cumparati, o redefinire a stilului vestimentar, a banilor pe care ii dati pe ele. E un moment bun sa aruncati tot ce nu mai aveti nevoie (haine, pantofi sau alte lucruri nefolositoare din casa), e un moment bun sa investiti in lucruri putine, dar de calitate, poate chiar sa va schimbati treptat stilul vestimentar. La fel se poate intampla si cu alimentatia voastra, sa mergeti catre o hrana mai simpla, dar de calitate, catre o grija mai mare fata de ce mancati, catre eliminarea produselor novice, catre disciplina si control. Resursele si posesiunile au nevoie de o reorganizare, o restructurare, ce e vechi si nefolositor trebuie sa plece pentru a face loc pentru ceva nou. Fundatia cladita in ultimii doi ani si jumatate are nevoie acum de alte ingrediente care vorbesc despre responsabilitate fata de resursele voastre. Pe de alta parte, daca sunteti o persoana care isi face tot timpul griji legate de bani, Saturn poate sa va puna fata in fata cu ele tocmai pentru a le infrunta, ca sa va dati seama ca puteti sa le faceti fata, va poate lua lucruri si bani tocmai pentru a va arata ca va descurcati si fara ele. E timpul sa fiti conservatori vis a vis de bani, resurse si valori materiale.

Daca as aborda un stil astrologic clasic tipic vorbei de duh “Ia-ma Doamne, stinge-mi neamu’!” probabil as spune ca Saturn va aduce o limitare a resurselor materiale si a banilor, lucru care s-ar putea intampla in cazul in care nu sunteti responsabili cand vine vorba de cheltuieli, daca cumparati lucruri de care nu aveti nevoie, daca alegeti cantitatea si nu calitatea, daca aruncati cu banii in stanga si in dreapta fara sa va ganditi cum va afecteaza pe termen lung. Insa daca sunteti responsabili cu banii si organizati, daca stiti ce inseamna limitele, daca faceti alegeri constiente si bine gandite, daca sunteti disciplinati in toate aceste lucruri, daca apreciati valoarea, Saturn vine cu daruri, vine cu posibilitatea de a face economii, de a pune bazele unei investitii de durata, pe termen lung, pas cu pas, nu ceva din care aveti castiguri imediate, nu imbogatiri peste noapte.

Sfatul Alchimic: La nivel mai profund, casa 2 vorbeste despre stima de sine, iar Saturn aici poate face doua lucruri in functie de “materialul clientului”: poate sa va ajute sa va claditi si sa va imbunatatiti stima de sine, autoritatea si forta interioara sau va poate face sa va simtiti lipsiti de stima de sine (voi puteti face acest lucru sau pot aparea alti oameni care va fac sa va simtiti fara valoare). Ca de obicei, nu consider ca Saturn va vrea raul, vrea doar sa va dati seama unde mai aveti de lucru, vrea sa va dati seama de valoarea voastra, sa fiti realisti despre ce si cat meritati, sa va dati singuri valoare, nu sa o cautati in afara, sa o primiti de la altcineva.

In ultimii ani ati muncit pentru a crea o noua identitate, iar Saturn nu trece cu vederea acest lucru, el vrea sa va aduca mai multa soliditate, incredere si suport, insa vrea sa va cunosteti adevarata valoare, sa va dati seama de calitatile voastre, sa le folositi, sa va pretuiti mai mult, sa credeti ca meritati, caci tot timpul realitatea din jurul nostru este cladita pe credintele interioare pe care le avem.

CAPRICORN sau Ascendent in CAPRICORN – CASA 1

Retrospectiva: Pentru Capricorni ultimii doi ani si jumatate au fost poate plini de debusolare, de ceata, confuzie, de o lipsa de directie in viata, o perioada destul de grea. Casa in care s-a aflat vorbeste despre a renunta la control, a avea credinta chiar daca nu stii exact ce se va intampla, iar pentru Capricorni acest lucru este extrem de greu de facut fiind niste persoane mereu organizate si calculate. A fost o perioada in care poate nu ati mai vazut clar cine sunteti, a fost o incheiere a unui ciclu de viata, poate multe lucruri s-au incheiat, insa fara sa puteti vedea o directie noua, sa incepeti ceva nou. Lucrurile au scapat cumva de sub control. Decembrie poate sa aduca la final multe lucruri, se inchide un ciclu de viata pentru voi. Pot aparea lucruri nefinalizate din trecut, puteti face o restrospectiva intensa a ultimilor doi ani si jumatate, va puteti elibera de ce nu va mai este de folos pentru a incepe in Ianuarie un nou drum.

Saturn in Casa 1: Pentru Capricorni, fiind guvernati de Saturn, poate incepe o etapa extrem de importanta din viata lor, un nou drum, o noua cale. Apare claritatea si incepe un proces de reconstructie pentru voi in care lasati in urma foarte multe bucati din voi, psihologice sau chiar fizice (locuri, oameni, relatii, cariere). Se pune o noua fundatie in viata voastra, se incepe totul de la zero, asa ca daca voi nu faceti acest lucru, cineva s-ar putea sa o faca pentru voi. Din ciclul “Ia-ma Doamne, stinge-mi neamu’!”, s-ar putea sa fiti fortati sa iesiti dintr-o relatie, sa renuntati la un job, sa schimbati directia, asa ca cel mai bine este sa generati voi aceste schimbari pe care in interiori simtiti nevoia sa le faceti.

Cu siguranta o sa capatati mai multa autoritate in viata voastra, poate in cariera, poate in relatie/familie sau pur si simplu in structura voastra interioara. Nu o sa fie usor sa o luati de la zero, e nevoie de munca, de rabdare, de dedicare, de responsabilitate si control, insa va merita!

Aceste noi inceputuri s-ar putea sa para grele, sa ridice multe semne de intrebare si indoiala, insa nu uitati ca sunteti printre cele mai puternice semne din zodiac, nu uitati cat de bine stiti sa construiti, sa urcati pas cu pas, sa munciti, sa fiti responsabili si organizati, sa urcati muntele si sa va atingeti intotdeauna scopurile!

Casa 1 vorbeste si despre corpul fizic, asa ca Saturn poate sa il limiteze intr-un fel sau altul mai ales daca nu aveti grija de el, daca nu sunteti responsabili, daca nu aveti grija de sanatatea si de buna functionare a lui.

Sfatul Alchimic: Lucrurile durabile, de calitate au nevoie de timp, de munca, de responsabilitate si de rabdare, nimic trainic nu apare peste noapte, lucrurile cu adevarat importante au nevoie de consecventa, disciplina, de seriozitate si implicare, asa ca cei ce isi doresc aceste lucruri crezand ca pot sa sara peste etape, s-ar putea sa invete intr-un mod mai dur lectia lui Saturn.

Lectia timpului si rabdarii este una pe care o aveti ca semn zodiacal si cred ca o cunoasteti deja, iar in urmatorii trei ani exact asta trebuie sa faceti, sa claditi caramida cu caramida noul drum (fie ca e vorba de relatie, familie, cariera sau orice domeniu), caci la sfarsitul acestei etape o sa fiti mai puternici, mai maturi si pe o cale mai apropiata de misiunea voastra. O noua etapa de maestrie capata contur si procesul de devenire a cine esti menit sa fii prinde viata.

VARSATOR sau Ascendent in VARSATOR – CASA 12

Retrospectiva: Pentru Varsatori ultimii doi ani si jumatate l-au avut pe Saturn in casa 11, o zona de viata ce vorbeste despre prieteni si conexiuni sociale. Energia saturniana cred ca v-a ajutat sa faceti curatenie in zona de prieteni si cunostinte, poate ati simtiti limitari si restrictii, poate ati facut o reevaluare a cercului de oameni din jurul vostru, poate multi au disparut, insa au aparut cercuri noi… cumva ati simtit nevoia sa va inconjurati cu oameni mai maturi, sa aveti legaturi mai serioase, mai responsabile, mai adanci. Saturn a adus o doza de realism si v-a facut sa va dati seama acum de ce fel de oameni aveti in jurul vostru. Pe de alta parte, se poate sa va fi aratat si unde ati gresit voi vis-a-vis de prieteni si grupuri de oameni, caci Saturn de obicei vine si face o evaluare a trecutului si livreaza consecinte in functie de ce gaseste si poate v-a cerut maturizare, seriozitate si responsabilitate.

Saturn inseamna multa munca, asa ca el se poate manifesta in aceasta casa in diferite forme: poate voi ati avut mai mult de munca si mai putin timp de prieteni si socializare sau ei poate au avut alte prioritati.

Casa 11 vorbeste despre grupuri, societati, organizatii de oameni care au aceleasi interese cu ale noastre, iar cele pe care le-ati cladit au avut mare parte legatura cu munca si profesia voastra (Saturn) si mai putin cu relaxarea si distractia. Poti fi oameni noi care v-au ajutat sa va dezvoltati profesional sau a va impliniti telurile si scopurile, poate chiar prieteni cu scopuri comune cu care ati inceput un proiect nou.

Casa 11 este si casa titlurilor, onorurilor, a viselor, dorintelor si scopurilor pe care ni le setam pe termen lung, sunt chestiuni foarte saturniene care au fost favorizate in ultimii doi ani si jumatate. Saturn le-a adus la manifestare pe cele realiste, unde v-ati dedicat, ati munciti mult, ati fost responsabili si organizati vis a vis de ele, le-ati urmarit pas cu pas si ati adaugat caramida cu caramida pana au prins viata.

Se spune despre Saturn in Casa 11 ca va poate limita foarte mult cercul social, sa aduca un sentiment de solitudine, sa va faca niste lupi singuratici, sa simtiti ca nu va mai integrati in anumite grupuri, insa cadoul lui, atunci cand este navigata corect, este sa va faca sa fiti mai autentici, sa va castigati autoritatea personala, sa nu incercati sa pareti ceva ce nu sunteti doar de dragul de a fi acceptat intr-un grup, sa va pretuiti si sa va afisati individualitatea, sa o vedeti ca pe o virtute, nu ca pe un defect, sa acceptati cine sunteti si sa alegeti in jurul vostru oameni cu aspiratii si idealuri comune.

Saturn in Casa 12: Pentru urmatoarea perioada Saturn are un tranzit important intr-o casa delicata, care vorbeste despre subconstient, frici ingropate, frici irationale, demoni ascunsi, viata trecuta, moduri in care ne autosabotam (obiceiuri compulsive de distrugere/adictii precum alcool, fumat, mancat), pattern-uri subconstiente, este o zona adanca si psihologica, poate greu de inteles pe alocuri. Insa Saturn aici aduce o mare doza de realism, putem intelege acum foarte multe, putem vedea lucruri pe care nu le-am putut vedea pana acum.

Se spune despre casa 12 ca este o casa a solitudinii, a introspectiei si izolarii, iar Saturn va va aduce astfel de momente de retragere tocmai pentru a intelege mai bine, a le vedea, a le scoate la lumina si a le elimina din viata voastra. Va aduce structura, rabdare, organizare, consecventa si o dorinta de a lucra intens la eliminarea unor frici si pattern-uri subconstiente. Poate chiar o sa doriti sa faceti regresii, hipnoze sau alte tehnici care va vor ajuta sa va amintiti, sa le vedeti mai bine si desi vor fi dure, este o ocazie excelenta de vindecare, insa una graduala, in timp.

Nu este un moment pentru noi inceputuri, casa 12 este ultima din cercul zodiacal si vorbeste despre incheieri, despre completari, despre ce lasam in urma, despre detasari. Puteti sa adunati informatii, sa pregatiti terenul pentru ceva nou, sa invatati si sa studiati, insa e nevoie ca gradual sa va eliberati de anumite lucruri pentru a face loc pentru ceva nou ce va putea sa inceapa abia la sfarsitul acestui tranzit. E casa consecintelor, iar acum puteti face o evaluare realista a ultimilor 28 de ani, se termina un ciclu extrem de important. Saturn va actiona in functie de nivelul evolutiv la care va gaseste acum: va dizolva multe lucruri, se elibereaza multe bagaje sau o sa intareasca lucrurile solide pe care le gaseste in viata voastra.

Aceasta casa vorbeste si despre calatorii lungi, insa daca ele vor fi facute, vor avea fie scop profesional, fie calatorii de retragere si regasire, acele retreat-uri spirituale in care oamenii merg sa se regaseasca pe ei, sa se vindece si sa renasca. O parte dintre voi se pot reloca in tari indepartate, insa va fi un proces de durata, facut treptat.

Saturn aici poate aduce dizolvarea lucrurilor care nu va sunt necesare, care va blocheaza, care sunt toxice pentru voi. Tin minte ca atunci cand eu l-am avut aici am finalizat o relatie care nu mai era benefica nici pentru mine, nici pentru partenerul meu, si desi stiam ca trebuie sa iesim din ea, eram cumva blocati acolo si un pattern se tot repeta. A fost o perioada plina de debusolare, de ceata, confuzie, de o lipsa de directie in viata, o perioada destul de grea in care nu poti vedea clar cine esti si in ce directie trebuie sa o iei, iar Saturn aici poate aduce chiar depresie.

Sfatul Alchimic: Casa 12 vorbeste despre spiritualitate si credinta, renuntarea la control si a avea incredere chiar daca nu stim exact ce se va intampla, este o nevoie a omului de a recunoaste nevoia de evolutie, de sens, de viata spirituala. Lectia lui Saturn in casa 12 este disponibila doar celor care trec bariera mistica, care aleg calea interioara, e ultimul sacrificiu al separarii si ultima usa dintre om si libertate, este contopirea cu o forta mai mare decat noi, e credinta in itele invizibile ale Universului si increderea intr-o forta superioara care pregateste pentru noi ceva mult mai bun.

PESTI sau Ascendent in PESTI – CASA 11

Retrospectiva: Pentru Pesti ultimii doi ani si jumatate au avut lectii in zona de cariera, reputatie, statut, recunoastere, autoritate, teluri si realizari. Succesul a fost posibil in zona carierei, insa a fost nevoie de munca, de organizare, de disciplina si de angajament. Poate v-a adus promovari, cresteri, succes, dar pretul platit a fost mai multa responsabilitate si munca, rabdare, consolidarea pozitiei pas cu pas, gradual, fara etape sarite, unde ati dedicat timp si energie pentru cadourile lui Saturn: recunoastere, autoritate, o pozitie de conducere.

Daca o parte dintre voi ati avut deja o afacere proprie, acesta a necesitat mai mult timp, mai multa munca, organizare, o structura mai buna, disciplina fata de ea si un angajament puternic pentru a atinge succesul si telurile setate (chiar daca acestea au avut nevoie de timp si rabdare pentru a se materializa).

Casa 10 inseamna mai mult decat o simpla cariera, este vocatia, e o munca care vine din tine, pe care te-ai nascut sa o faci si te implineste, e genul de munca care nu te oboseste, chiar daca trebuie sa ii dedici multe ore de munca, ci din contra, te ajuta sa infloresti. Iar Saturn de obicei asta doreste, sa ne aduca la stadiul de Maestru, asa ca poate daca nu v-ati aflat pe calea buna in acest domeniu de viata, lucrurile s-au schimbat, au disparut si au aparut noi oportunitati in cariera, iar daca v-ati aflat deja unde trebuia, Saturn v-a ajutat sa consolidati ce ati construit.

La nivel mai adanc casa 10 vorbeste despre recunoastere, rolul nostru in societate, cum suntem perceputi de ea, care este scopul nostru in viata. Navigata gresit, inseamna o ambitie de a demonstra altora ceva, e o nevoie de recunoastere pe care o asteptam de la ceilalti pentru ca noi nu ne-o oferim, e din start un scop gresit fara adancime interioara, iar Saturn a cerut aici sa va setati unul de suflet, pe care sa-l atingeti pentru dezvoltarea voastra si nu pentru public.

Saturn in Casa 11: Acum Saturn se pregateste sa tranziteze casa 11 si va aduce suport si manifestare in zone de viata ce vorbesc despre prieteni si conexiuni sociale. Energia saturniana va va ajuta sa faceti curatenie in zona de prieteni si cunostinte, o sa simtiti limitari si restrictii, puteti face o reevaluare a cercului de oameni din jurul vostru, multi pot disparea, insa apar cercuri noi… cumva simtiti nevoia sa va inconjurati cu oameni mai maturi, sa aveti legaturi mai serioase, mai responsabile, mai adanci. Saturn aduce o doza de realism si va poate face sa va dati seama acum de ce fel de oameni se afla in jurul vostru. Pe de alta parte, se poate sa va arate unde ati gresit voi vis-a-vis de prieteni si grupuri de oameni, caci Saturn de obicei vine si face o evaluare a trecutului si livreaza consecinte in functie de ce gaseste. Acum va poate cere maturizare, seriozitate si responsabilitate.

Saturn inseamna multa munca, asa ca el se poate manifesta in aceasta casa in diferite forme: voi puteti avea mult de munca si mai putin timp de prieteni si socializare sau ei poate au alte prioritati, schimbarile la nivel de grupuri si prieteni pot avea loc din diverse motive.

Casa 11 vorbeste despre grupuri, societati, organizatii de oameni care au aceleasi interese cu ale noastre, iar pentru urmatoarea perioada s-ar putea sa gasiti unele noi care au in mare parte legatura cu munca si profesia voastra (Saturn) si mai putin cu relaxarea si distractia. Poti fi oameni noi care va ajuta sa va dezvoltati profesional sau care va pot ajuta sa va impliniti telurile si scopurile, poate chiar sa aveti impreuna cu ei noi scopuri comune sau chiar sa incepeti un proiect alaturi de un prieten.

Casa 11 este si casa titlurilor, onorurilor, a viselor, dorintelor si scopurilor pe care ni le setam pe termen lung, sunt chestiuni foarte saturniene care sunt favorizate in urmatorii trei ani, Saturn le poate aduce la manifestare cu conditia sa fie realiste, sa va dedicati lor, sa munciti mult, sa fiti responsabili si organizati vis a vis de ele, sa le urmati pas cu pas si sa adaugati la ele caramida cu caramida pana prind viata, caci ele se vor intampla cu siguranta, dar procesul va dura mai mult si va avea nevoie de consistenta.

Sfatul Alchimic: Se spune despre Saturn in Casa 11 ca va poate limita foarte mult cercul social, sa aduca un sentiment de solitudine, sa va faca niste lupi singuratici, sa simtiti ca nu va mai integrati in anumite grupuri, insa cadoul lui, atunci cand este navigata corect, este sa va faca sa fiti mai autentici, sa va castigati autoritatea personala, sa nu incercati sa pareti ceva ce nu sunteti doar de dragul de a fi acceptati intr-un grup, sa va pretuiti si sa va afisati individualitatea, sa o vedeti ca pe o virtute, nu ca pe un defect, sa acceptati cine sunteti si sa alegeti in jurul vostru oameni cu aspiratii si idealuri comune.

Sursa: AstroAlchimista

Lasă un răspuns