Previziuni 2019 pentru fiecare zodie în parte

BERBEC
Previziuni generale – Prima parte a anului – Berbecii pot resimți la început de an o ușoară însingurare. Din pricina pierderilor materiale care pot apărea, ei se retrag din cotidian, preferă să se izoleze de cei din jur, simțindu-se lipsiți de energie, de vlagă, de orice dorință de a socializa. Simt că nu sunt deloc în stare să-și îmbunătățească viața, nici pe cea personală, nici pe cea profesională. Indicat ar fi să își domolească această tendință negativă de a privi lucrurile și să se adune într-un plan de viitor, pentru că lucrurile în viața lor nu sunt atât de sumbre pe cât par, trebuie doar să pună ceva mai mult umărul la muncă și să se țină cu dinții de proiectele în care intră, să nu le mai abandoneze la mijlocul drumului.
– A doua parte a anului – În această perioadă Berbecii se eliberează de orice i-a ținut până acum pe loc. Suferința în tăcere ia acum sfârșit, blocajele mentale sau chiar și fizice apărute dispar și ele, neputința se transformă, pe nesimțite, într-o putere de neclintit, casa și mintea Berbecilor încetând să le mai fie închisori. Este timpul relaxării, al soluțiilor, al ideilor noi. Tot ce ține de Berbeci devine acum vizibil atât pentru ei, cât și pentru cei din jur, aceștia dând dovadă de mult respect și admirație. Crizele, conflictele și problemele încep să se dizolve.
– Ultima parte a anului – Aproape de sfârșitul anului Berbecii descoperă în ei un talent artistic, o capacitate aparte de a crea, de a bucura prin simțul lor practic pe cei din jur. Poate fi vorba chiar despre ceva care ține de arta scrisului, a compunerilor. Berbecii devin acum extrem de flexibili și găsesc în ei multe cunoștințe și mesaje de transmis și celorlalți pe mai depare. Reușesc, într-un final, să echilibreze viața personală cu cea profesională, anunțându-se multe activități, în ambele, cu multă distracție și voie bună.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Deși Berbecii sunt siguri pe ceea ce au acum în viața lor sentimentală, lucrurile se dovedesc în această perioadă a sta cu totul și cu totul altfel. Nu înseamnă neapărat ceva negativ, însă cert este că nimic nu se întâmplă așa cum Berbecii plănuiseră. Poate fi însă vorba și despre o despărțire inevitabilă. Oricât de multe eforturi ar face Berbecii, oricât de bune ar fi intențiile lor, lucrurile nu vor decurge așa cum ei își doresc.
– A doua parte a anului – Se simte o împotrivire puternică din partea partenerului de viață sau, în cazul celor singuri, din partea singurătății, aceasta încăpățânându-se să fie în continuare prezentă în viața Berbecilor. Aceștia se simt frustrați, nesiguri, riscând să se poarte cu cei din jur conduși de impulsivitate, asta aducându-le numai și numai probleme. Ar vrea să controleze totul, să știe totul, să cunoască toate detaliile despre viața partenerului sau despre a celui cu care și-ar dori să fie, însă astfel își fac singuri numai și numai necazuri. Indicat ar fi să se relaxeze și să înceteze lupta, să se lase purtați de val. Orgoliul prea mare nu aduce niciodată ceva bun cu el.
– Ultima parte a anului – Acum lucrurile iau o nouă întorsătură. În cazul Berbecilor aflați într-o relație, aceasta se stabilizează, ba poate fi vorba și despre o căsătorie. În cazul celor singuri, sunt mari șanse ca în această perioadă să cunoască pe cineva alături de care vor avea parte despre o iubire ca-n povești. Este o vreme încununată cu prietenie, dragoste, împlinire și respect reciproc.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – La serviciu Berbecii întâmpină în această perioadă destul de multe conflicte. Ba în unele s-ar putea ajunge până la jigniri, cuvinte urâte aruncate în stânga și în dreapta. Un partener îi poate trăda, un șef îi poate înjosi. Este vorba despre certuri iscate din diferențe de opinie, care, dacă Berbecii nu învață să lase de la ei, mai ales în ceea ce ține de orgoliu, pot aduce mari probleme în carieră. Motivele sunt minore, însă urmările pot fi dezastruoase, dacă Berbecii nu reușesc să-și țină coarnele în frâu.
– A doua parte a anului – Acum atmosfera tensionată începe să-și piardă urma, Berbecii bucurându-se de o capacitate de a crea atât de mare, încât admirația celor din jur nu poate fi stăpânită. Recompensele vin și ele pe măsură, de la sine. Berbecii au acum posibilitatea de a face mulți bani, folosindu-și creativitatea și cunoștințele dobândite până în prezent. Pot aplica și pentru noi cursuri, care să reprezinte baza recompenselor lor financiare din viitor. Este o perioadă cu foarte multe planuri, în care Berbecii clădesc ceva rezistent, de durată.
– Ultima parte a anului – Este cea mai înfloritoare perioadă pentru Berbeci. Conflictele, piedicile, pierderile rămân în trecut, acum fiind vremea eliberării și, totodată, a construirii unor baze financiare noi. Unii Berbeci pot pune pe picioare afaceri de un real succes, pot avansa la locul de muncă pe un post de mult dorit sau pot schimba vechiul loc de muncă cu un altul cu totul și cu totul deosebit. Se bucură de atenție, de sprijin, de admirație din partea tuturor.

TAUR
Previziuni generale – Prima parte a anului – Este o perioadă de eliberare pentru Tauri. Ei lasă în urmă tot ceea ce le-a adus suferință, toate piedicile, toate blocajele, tot ceea ce a stat în calea evoluției lor, atât materiale, cât și spirituale. Dependențele sunt și ele uitate, odată cu situațiile neplăcute. Taurii se pregătesc acum de un alt ritm, de alte obiceiuri, de întâmplări frumoase și pline de satisfacții.
– A doua parte a anului – Este timpul ca Taurii să se bucure de o perioadă de relaxare. După multe sacrificii semnificative, după multe încercări care au lăsat urme destul de adânci în viața lor, a venit și timpul pentru o meritată pauză. Deși poate părea mai mult o stagnare, este, de fapt, o recuperare. Taurii își culeg roadele trecutului, roade care constau într-o intuiție mai ascuțită, experiență bogată, pe baza cărora ei iau de acum înainte decizii mult mai înțelepte și mai sigure. Ceilalți pot avea tendința de a-i judeca pentru indiferența de care dau ei dovadă, însă Taurii trebuie să înțeleagă că nu s-au născut ca să mulțumească pe toată lumea și că unele concepții chiar nu pot fi schimbate.
– Ultima parte a anului – Se anunță o perioadă extraordinar de bună în viața Taurilor. Le merge bine pe toate planurile, necazurile sunt demult dispărute, nici măcar în amintiri nu-și mai au locul. Armonia este stăpână acum, sănătatea și ea la cote maxime, starea de bine a Taurilor molipsindu-i și pe cei din jurul lor. Discernământul funcționează cu o claritate aparte, succesul își face loc în orice domeniu ar acționa Taurii, iar dragostea este mai înfloritoare ca niciodată.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – În relația cu partenerul de viață Taurii devin spontani, ei fiind cuprinși de o tendință de a face ceva ce până acum nu au mai făcut. Își doresc să încerce activități noi, să viziteze împreună locuri de care știu doar din auzite, să înceapă proiecte la care nici nu se gândeau vreodată. Ei se aruncă cu capul înainte și vor ca partenerul de viață să îi însoțească. Pentru cei singuri, o relație nouă apare sau chiar o mutare care îi va conduce mai aproape de dragostea vieții lor. Este o perioadă în care totul se întâmplă pe negândite, departe de așteptările inițiale.
– A doua parte a anului – Dacă Taurii nu au întâlnit persoana potrivită încă din prima parte a anului, sigur o fac acum. Pentru cei aflați într-o relație stabilă deja, aceasta trece la un alt nivel. Poate fi vorba despre o căsătorie, despre un nou membru în familie sau de orice alt eveniment care nu va face nimic altceva decât să le consolideze și mai mult relația. Este o perioadă dintre cele mai pozitive cu putință, plină de bucurii, bogații de tot felul, fericire și respect.
– Ultima parte a anului – Sentimentele de iubire din viața Taurilor sunt la cote maxime, asta resimțindu-se și în planurile lor de viitor. Taurii și partenerul de viață își unesc forțele și pun la cale un plan de viitor, care să le aducă atât recompense financiare, cât și admirația celor din jur pentru ceea ce vor face. Se sprijină, fiecare aduce partea lui, creativitatea și cunoștințele sunt puse la un loc și acum se clădește ceva stabil și de foarte lungă durată.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Este o perioadă cheie în ceea ce privește activitatea profesională a Taurilor. Deși lucrurile par să stagneze, secretul succesului este să nu stea pe loc, să acționeze, altfel riscă să piardă o mare oportunitate ivită în calea lor. Este o perioadă de schimbări tacite, subtile. Se resimt multe împotriviri din partea celor din jur, însă Taurii trebuie să-și mențină punctul de vedere și încrederea deplină pe care o au în el. Ei sunt cei care trebuie să controleze situația, să-și pună planurile în mișcare, mai ales în timp de nesiguranță, împotrivire sau chiar stagnare.
– A doua parte a anului – În ciuda obstacolelor și problemelor apărute în calea lor, Taurii reușesc să cucerească totul cu succes. Ei dau dovadă de forță, voința și rațiunea clară de care dau dovadă fiindu-le armele cele mai puternice. Dușmani și răuvoitori răsar ca niște ghiocei primăvara, însă Taurii trebuie să-i trateze ca pe niște noi provocări, reușind astfel să îi înlăture și să culeagă noi cunoștințe din experiențele cu ei.
– Ultima parte a anului – Este perioada de glorie pentru Tauri. Țelurile lor se materializează. Deși în trecut s-au arătat multe ocazii de eșec, ele au fost ocolite sau înfruntate cu succes, iar acum este vremea ca Taurii să se bucure de rezultatele lor materiale. Nu este vorba neapărat de un succes în bani, cel puțin nu pentru moment, însă este, cu siguranță, vorba despre un succes profesional, care pune bazele unui viitor strălucit pe de-a întregul. Taurii au muncit mult, peste măsura puterilor lor uneori, iar acum rezultatele apar mai clar că niciodată.

GEMENI
Previziuni generale – Prima parte a anului – Gemenii întâmpină acum probleme de tot felul, ba chiar și împotriviri din partea celor din jur, împotriviri care i-ar putea poziționa în situații umilitoare, însă ei reușesc să găsească în interiorul lor puterea de a trece peste și de a merge mai departe. Este o perioadă în care se resimte o oarecare luptă cu cei din jur, o concurență permanentă pe toate planurile. Gemenii reușesc însă să o încheie cu succes, datorită energiei lor interioare.
– A doua parte a anului – Apare o ocazie importantă în viața Gemenilor, iar ei sunt puși în situația de a alege. Datorită siguranței de sine de care dau dovadă, reușesc să ia decizia corectă, îndreptându-se astfel către atingerea unui țel de mult propus. Este vorba despre o siguranță materială care se apropie cu pași repezi, de ceva ce merită din plin și vor primi în curând, ceva care le va asigura independența economică.
– Ultima parte a anului – În ciuda succesului de până acum din acest an, Gemenii par să nu se bucure. Îi încearcă o stare de neliniște, ei luând distanță de toți cei din jur, de toate reușitele lor, retrăgându-se parcă într-o lume a lor, dornici de singurătate. Poate fi vorba și despre o mândrie prostească rezultată din succesul dobândit, mândrie care îi poate distanța de cei din jur. Atenție la această capcană, poate aduce pierderi mari, ducând Gemenii mai jos decât treapta de la care au pornit inițial.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Este o perioadă a independenței și a adevărului. Femeile Gemeni se bucură de un bărbat independent, pasional și extrem de puternic, pe când bărbații pot întâmpina dificultăți din cauza unui rival descris astfel. Scântei pot apărea în orice moment, și într-un caz, și în celălalt, relațiile amoroase fiind pe foc. Ideal ar fi ca spiritele să fie ținute, pe cât posibil, în frâu.
– A doua parte a anului – Relația Gemenilor poate suferi de o stagnare, care poate cădea oricând într-o stare de deteriorare. Este o perioadă în care se resimte naivitatea, dar și perversitatea atât din ei, cât și din partenerul de viață. Niciunii nu sunt motivați de nimic, par a fi fără chef mai tot timpul, în loc să se bucure la reușitele celuilalt, parcă, mai repede, s-ar enerva. Dacă aceste tendințe nu sunt ținute sub control, relațiile se pot destrăma definitiv.
– Ultima parte a anului – Se definește un început acum. Gemenii se pot implica într-o altă relație. Ei fac schimbări majore, chiar și o schimbare de casă, care îi poate duce mai aproape de o relație cu cineva nou. Mai poate fi vorba și despre o schimbare făcută împreună cu partenerul de viață, dacă relația este una stabilă. Idei noi, inițiative frumoase se arată, ceva ce va aduce Gemenilor bucurii și multe satisfacții atât la nivel sentimental, cât și la nivel material.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Gemenii întâmpină încercări destul de dificile în această perioadă și sunt nevoiți să facă sacrificii semnificative din cauza lor, însă tot răul spre bine. Chiar dacă este o perioadă plină de dezamăgiri și renunțări, acestea trec și lasă în urma lor lumină. Gemenii pot fi judecați extrem de ușor de ceilalți, însă doar pentru că oamenii din jurul lor au anumite concepții limitate, ei nereușind să înțeleagă strategiile și motivația Gemenilor.
– A doua parte a anului – Spontaneitatea este cea care caracterizează viața Gemenilor în perioada de-acum. Ei fac lucrurile parcă nebunește, fără să stea prea mult pe gânduri. Se implică în proiecte pentru că simt să facă asta, nu pentru că ar analiza în detaliu și ar concluziona că merită. Iau decizii sunt impulsul momentului și toate astea nu aduc niciun rău în viața lor, așa cum s-ar putea întâmpla, în mod normal. Deciziile negândite îi îndreaptă pe Gemeni către succes. Ei trebuie să fie atenți însă, pentru că nu toate tentațiile apărute în calea lor au la bază sinceritatea.
– Ultima parte a anului – După încercări și multe lupte, mici sau mari, se arată și victoria. Dacă Gemenii reușesc să-și stăpânească eventualele frustrări cauzate de cele întâmplate până acum, succesul este garantat. Perioada de nesiguranță, atât de dăunătoare lor, ia sfârșit. Dificultățile sunt, în sfârșit, depășite. Se arată noi oportunități de dezvoltare profesională, câștig și primul loc în defavoarea concurenței.

RAC
Previziuni generale – Prima parte a anului – Racii au tendința de a exagera în toate acum. În ei are loc o luptă pentru putere. Vor să dețină tot, să aibă dreptate mereu, toți să fie de partea lor. Dacă nu reușesc să-și stăpânească ieșirile, se pot lovi de diferite dezamăgiri, de la simple bârfe auzite despre ei, până la trădări de la cine s-ar aștepta mai puțin. Soluția este să pună întreg acceptul pe claritate și discernământ și să acționeze conform lor, nu conform impulsului de moment. Doar așa pot depăși cu succes încercările perioadei.
– A doua parte a anului – Lucrurile nu merg așa cum Racii se așteaptă și asta îi scoate din sărite. Este o perioadă plină de schimbări și răzgândiri de la o secundă la alta, posibil chiar și de pierderi valoroase, însă ei nu trebuie să se lase descurajați, pentru că nu se pierde totul, ci doar ce trebuie să fie pierdut. O gândire optimistă le-ar fi de mare folos, pentru că viitorul promite lucruri frumoase.
– Ultima parte a anului – Stagnarea este cheia ușii către succes, pentru moment. Racii sunt îndemnați să nu ia decizii importante acum, să le lase pe anul viitor. Acum este o perioadă ideală pentru analiză și-atât, pentru că în jurul lor se învârt fel și fel de capcane, fel și fel de oameni de care indicat ar fi să se ferească, întrucât poartă masca intențiilor bune, însă în spatele acesteia stă opusul. Sunt prea multe tendințele de a înșela din partea exteriorului, ca Racii să poată înainta. Așadar, cea mai potrivită pentru acum este o pauză de la orice schimbare.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Racii au ocazia de a se bucură de tot ce-și doresc, în plan sentimental, însă important este prin ce modalități ajung ei să facă asta. Tendința poate fi către manipulare, pentru că ei își doresc totul aici și acum și nu au răbdarea necesară să aștepte concretizarea dorințelor lor în timp, în ritmul lor normal. Dacă reușesc să-și stăpânească impulsivitatea însă, ei reușesc să-și asigure o stare permanentă de bucurie, o armonie întinsă pe termen lung în relația cu partenerul de viață.
– A doua parte a anului – Conflictele dintre Raci și partenerii de viață iau acum sfârșit, ei reușind să comunice și să se alăture din nou pe același drum. Ei își împărtășesc greutățile și nemulțumirile și stabilesc împreună modalități prin care să le depășească cu bine. Este o perioadă plină de entuziasm și energie bună. Rivalitățile rămân undeva în trecut.
– Ultima parte a anului – Inițiative frumoase și noi descoperiri au loc în viața sentimentală a Racilor. Cei singuri cunosc acum pe cineva cu care pot avea o relație plină de pasiune. Cei implicăți deja într-o relație se bucură împreună cu partenerul de viață de forțe și planuri de viitor noi. Acestea pot implica o schimbare de locuință sau chiar o călătorie mai lungă.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Racii nu prea știu ce să creadă despre ce se întâmplă acum în viața lor profesională. Au loc multe evenimente, primesc multe propuneri, însă sunt stăpâniți de o nesiguranță care nu le dă voie să discearnă și să își facă o imagine clară despre ceea ce se arată în calea lor. Mai poate fi vorba și despre planuri pe care Racii le au în minte și la care se încăpățânează să nu renunțe nicicum, deși ele sunt și vor rămâne doar la nivel de iluzii.
– A doua parte a anului – Atenție mărită la corupție în perioada aceasta. Atât Racii, cât și cei cu care ei colaborează sunt tentați de a face lucrurile mult mai repede, asta, de cele mai multe ori, presupunând și ceva ilegal, neîncadrat în regulile moralitățîi. Tentațiile sunt atât de mari, încât ei cu greu reușesc să se abțină. Mai poate fi vorba despre situații în care Racii sunt nevoiți să apeleze la poziții influențe pentru a reuși ceva ce și-au propus sau chiar ei ocupă astfel de poziții și așteaptă să fie tratați regește pentru a oferi sprijinul solicitat de cei din jur, deși aceste comportamente nu sunt tocmai cinstite.
– Ultima parte a anului – După faptă și răsplată. Asta definește cel mai bine perioada de-acum. Racii au parte de o grea apăsare, dacă deciziile lor au fost nedrepte în trecut, și de noroc și câștiguri, dacă au fost și ei cinstiți, la rândul lor. Dacă s-au încăpățânat să rămână într-un plan imposibil de realizat, acum apar și problemele generate tocmai de această imposibilitate și de dorința lor de a se lupta cu ea, cu orice preț. Apar datorii și îndatoriri greu de ținut din scurt, banii vin, dar par să nu ajungă niciodată pentru cele necesare. Doar acțiunea autentică îi poate scoate din acest impas.

LEU
Previziuni generale – Prima parte a anului – Totul se întâmplă pe repede-nainte, ca și cum un plan s-ar afla pe ultima sută de metri. Este o perioadă de neliniște, ceva important este pe cale să se întâmple sau Leii așteaptă anumite schimbări de ceva vreme, schimbări care abia acum dau semne că ar putea avea loc. Poate fi vorba chiar și despre călătorii la distanțe mai mari sau de schimbări de locuință sau de serviciu într-o altă localitate. Este o perioadă plină de aventuri.
– A doua parte a anului – Leii se învârt în această perioadă prin diferite grupuri conflictuale. Ei fac ce fac și se trezesc mereu în câte o ceartă, în fața unei minciuni descoperite, între doi oameni dragi care au câte ceva de împărțit. Toate astea le pot aduce multe frustrări și conflicte interioare. Se pot lovi, de asemenea, și de ceva concurență. Ideal ar fi să nu pună chiar totul la suflet, să ia ceea ce se întâmplă, măcar din când în când, și mai în joacă, nu doar în serios, altfel riscă să se lase purtați de impulsivitate și să piardă.
– Ultima parte a anului – Continuă fluxul înșelăciunilor și al minciunilor și în perioada aceasta, însă apare și deznodământul. Leii află despre multe trădări venite din partea persoanelor la care se așteptau mai puțin. Sunt implicați bani obținuți necinstit, parteneri în care aveau cea mai mare încredere. Dacă Leii sunt cei care au avut un comportament șiret față de cei din jur, atenție mărită și înarmare cu curaj, pentru că acum toate cele ascunse ies la suprafață.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – În relația cu partenerul de viață pare să primeze manipularea. Atât Leii, cât și partenerul se folosesc de carisma proprie pentru a-l manipula pe celălalt după bunul plac, în direcția favorabilă sinelui. Atenție însă pentru că se poate cădea foarte ușor în extrema minciunii, a câștigurilor dobândite pe nedrept, lucruri care duc numai și numai către certuri, agresivitate și chiar răzbunare.
– A doua parte a anului – Leii sunt lipsiți de răbdare în această perioadă. Le este extrem de greu să accepte ceea ce se întâmplă în viața lor acum. Pentru Leii singuri, poate fi vorba despre refuzul acelei persoane pe care și-o doresc atât de mult în viața lor, refuz care poate stârni în lei ură sau chiar violență. Pentru Leii aflați deja într-o relație, poate fi vorba despre diferențele prea mari între planurile lor și planurile partenerului de viață, diferențe care stârnesc multe certuri, ba chiar și dorințe egoiste de a împiedica planurile celuilalt să decurgă așa cum ar fi normal.
– Ultima parte a anului – Este o perioadă în care toate se cern, la sfârșit rămânând doar adevărul. Oricât de groaznică s-ar arăta a fi viața sentimentală a Leilor, acum toate se dărâma de tot, însă scopul este ca în urmă să rămână doar ce-i curat, autentic. Toate acele lucruri care au adus numai probleme până acum dintr-o dată dispar. Însă atenție, dacă Leii au fost cei care le-au provocat, înainte să fie bine, va fi rău, pentru că ei trebuie să-și asume consecințele faptelor lor mai întâi. Este o perioadă zdruncinătoare, dar care trezește pe toată lumea la realitate.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Leii interacționează cu fel și fel de capete autoritare, fie că este vorba de șefi cu care au frecvent ocazii de comunicare, fie că este vorba de instituții la care sunt nevoiți să apeleze sau la care sunt solicitați constant să ajungă. Este o perioadă activă, plină de diferite demersuri, contracte noi, activități oficiale, atenție însă la semnarea documentelor. Leii sunt sfătuiți să urmărească cu atenție tot ceea ce ține de asumarea responsabilităților, mai ales în scris, pentru că pot fi ușor înșelați sau se pot trezi cu responsabilități mai mari decât și-au dorit, doar pentru că au semnat fără să ia la cunoștință toate detaliile.
– A doua parte a anului – Este o perioadă în care Leii pot observa cu ușurință un amestec echilibrat de întâmplări negative și pozitive la locul de muncă. Totul pare să fie o permanentă compensare. Ceva bun se întâmplă doar pentru a stinge ceva rău anterior petrecut. Astfel, este o perioadă în care câștigurile nu sunt extrem de mari în ceea ce privește banul, însă sunt uriașe când vine vorba de a umple pierderile lăsate de trecut. Este indicat ca Leii să nu se lase înfuriați de lipsa veniturilor noi, să se axeze pe acceptare și pe încheierea cu bine a situațiilor tensionate, pentru a evite atât niște conflicte deschise în spațiul lor de lucru, cât și niște conflicte interioare, cauzate de eventuale frustrări.
– Ultima parte a anului – Se arată vești bune, la sfârșit de an. Toate se încheie cu succes, recompense diverse, bani care acum par să iasă ca de nicăieri, spre deosebire de primele perioade ale anului. Leii întâmpină oportunități nenumărate de creștere și dezvoltare, sunt îndrumați la nivel subtil să ia deciziile corecte și să facă pașii potriviți pentru evoluția lor. Se bucură, de asemenea, și de multe surprize. Poate fi vorba de niște bonusuri la care nici măcar nu mai sperau sau despre cadouri, surprize din surse neașteptate, care le pot îmbunătăți semnificativ atât imaginea la serviciu, dar și situația financiară.

FECIOARĂ
Previziuni generale – Prima parte a anului – Perioada de început poate părea catastrofală pentru Fecioare, dar asta doar pentru că apare o schimbare amplă, generală, care va rade tot ce-a fost până acum, pentru ca ceva nou și frumos să aibă loc să apară. Poate fi vorba chiar și de accidente, despărțiri, pierderi materiale substanțiale sau orice alte evenimente dureroase, însă, în timp, Fecioarele realizează că toate se întâmplă pentru mai bine.
– A doua parte a anului – Pentru că nu au pierdut chiar tot în prima parte a anului, Fecioarele se ocupă acum de ce-a rămas, și anume de o persoană din jurul lor în care au o deplină încredere, dar care le trădează. Se întâmplă lucrurile în așa fel încât această persoană să se dea singură de gol, să-și arate adevărata față, o față care presupune minciună și furt. Nu-i neapărat să fie vorba despre un furt material. Poate fi vorba și despre un furt la nivel de idei. Fecioarele înțeleg acum de ce planurile acelea din trecut atât de bine puse la punct nu au funcționat.
– Ultima parte a anului – Este o perioadă de eliberare. Toate problemele rămân în urmă și, ca printr-o minune, Fecioarele primesc acum tot ceea ce le lipsește pentru a realiza tot ceea ce-și doresc. Atenție însă, pentru că grijile nu au dispărut de tot, ci ele trebuie reorientate către modul cum este indicat să fie folosite cele primite. Totul este la îndemână Fecioarelor, însă este esențial cum aleg acestea să îl folosească. Ideal ar fi să-și stabilească în mod clar țelurile și să apeleze cu încredere la forțele lor interioare pentru a mânui cu folos cele primite în atingerea lor. Altfel, sunt șanse mari de irosire în van.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – În această perioadă, apar ocazional diferite piedici chiar din partea partenerului de viață sau, după caz, din partea unui fost partener de viață. Este vorba despre o atmosferă tensionată, presărată cu conflicte, unele mai mici, altele atât de mari că par a fi niște furtuni. Fecioarele ar vrea să facă multe, însă chiar atunci când pun primul pas, apare partenerul cu piedica. Indicat ar fi ca Fecioarele să se subordoneze, pe cât posibil, pentru că situația și perioada o cer. Altfel, riscă să ia decizii doar din ambiție, iar rezultatele să nu fie deloc cele mult dorite.
– A doua parte a anului – Obstacolele devin acum mult mai ușor de trecut decât la începutul anului. Este o perioadă cu trăsături pozitive, însă nu și ușoare, atenție. Fecioarele au tendința de a exagera în toate. Capătă mai mult curaj însă și pot avea, în sfârșit, un cuvânt important de spus în relația cu partenerul de viață. Concurența dintre ei dispare încet, încet, problemele cu care ei s-au confruntat până acum se cern și ele. Poate interveni o decizie importantă, un pas important făcut în doi. Este o perioadă care anunță succesul, însă acesta venind numai după lupte zdravene.
– Ultima parte a anului – Din rivalitate, viața sentimentală a Fecioarele pare să se transforme în colegialitate. Ele și partenerul de viață au scopuri materiale comune, interese comune, capătă forțe proaspete și muncesc mult pentru îndeplinirea cu succes a tuturor dorințelor din cuplu. Atenție însă, pentru că pot cădea ușor în extrema colegilor de echipă și… cam atât, relația riscând astfel să devină una monotonă, bazată mai mult pe partea materială, nu pe cea sentimentală. Fecioarele singure au șanse mari acum să întâlnească o persoană sinceră, stabilă, dar și foarte muncitoare, care va avea tendința să pună pe primul loc munca, nu viața de cuplu.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Pentru ca Fecioarele să iasă cu bine din incertitudinea și conflictul acestei perioade, este indicat să fie conduse de echilibru în absolut orice. Ele trebuie să lucreze în primul și-n primul rând la echilibrul din interiorul lor, pentru a putea face față cu brio exteriorului și tensiunilor de la serviciu. Ele trebuie să conștientizeze, de asemenea, că sunt și oameni care nu-și dau un atât de mare interes în echipă la fel ca ele și că asta nu trebuie să le tragă înapoi deloc, ba din contră. Fecioarele trebuie să accepte diferențele dintre oameni și să meargă înainte cu încredere în primul rând în forțele proprii. În ceea ce privește banii, ajutorul vine de cele mai multe ori din partea prietenilor pentru planurile pe care Fecioarele le au, la serviciu fiind, momentan, o situație care le va forța să economisească.
– A doua parte a anului – Activitatea se intensifică și sentimentul unui sfârșit fericit în ceea ce privește finanțele Fecioarelor este din ce în ce mai puternic. Fie un proiect se apropie de forma lui finală și prinde, în sfârșit, viață, fie se încheie, în sfârșit, un contract de mult așteptat și banii încep de-acum să curgă în cantități considerabile și în mod constant. Fecioarele pot face chiar și câteva drumuri în interes de serviciu, ocazii cu care cunosc oameni noi, interacționează cu experiențe nemaiîntâlnite. Au loc multe schimburi de idei, tranzacții sub diferite forme, important fiind că rezultatele muncii de până acum nu întârzie să apară.
– Ultima parte a anului – Finalul este unul plin de energie și curaj. Perseverența cu care Fecioarele au depășit toate încercările anului își spune cuvântul. Ele dispun de o forță interioară de care, până acum, nici nu știau că sunt capabile. Deși încă apar situații care le pun la încercare nervii și răbdarea, Fecioarele le depășesc cu o mult mai mare ușurință decât ar fi făcut-o înainte. Ele sunt acum conștiente că nimic bun nu se primește gratis, fiind dispuse să muncească și mai intens decât până acum, întrucât au înțeles că rezultatele sunt întotdeauna pe măsură eforturilor depuse. Orice problemă își găsește rezolvarea la Fecioare, personalitatea acestora strălucind mai puternic ca niciodată. Calitățile deosebite le sunt apreciate de către colegi și de către șefi, asta reflectându-se și în veniturile lor.

BALANȚĂ
Previziuni generale – Prima parte a anului – O problemă care durează de ceva vreme în viața Balanțelor pare să nu se mai sfârșească. Oricât de multe eforturi s-ar depune pentru ca o soluție să fie găsită și aplicată, răul pare să nu se clintească nicicum. Ba mai mult, el pare să se amplifice. Balanțele doresc că un conflict să se încheie, încearcă din răsputeri să facă toate cele necesare pentru asta, însă conflictul parcă izbucnește și mai tare. Atenție, pot apărea unele probleme de sănătate ale inimii, mai ales dacă există antecedente.
– A doua parte a anului – Este o perioadă în care Balanțele își simt teritoriul amenințat, fapt pentru care scot la înaintare toate armele de care dispun. Sunt mari șanse de rivalitate, de o stare permanentă de concurență. De unde Balanțele nici nu se așteaptă pot apărea persoane cu care-și bagă coada în viața lor și care vor chiar să le facă rău. Aceste persoane pot lua chipul unor intenții bune, însă în spate ascund intenții meschine. Este posibil ca Balanțele în sine să aibă acest comportament față de cei din jurul lor, având tendința de a se băga mult prea mult în viețile altora, cu scopuri personale egoiste.
– Ultima parte a anului – După multe tensiuni, Balanțele trec în extrema aveturilor. La sfârșit de an, ele se bucură de ceva nou, neașteptat, însă, de asemenea, cu un mare potențial de pericol. Apar diferite oportunități de dezvoltare, de a cunoaște oameni noi, care să le fie Balanțelor de folos, însă ele trebuie să fie atente la a păstra limita moralității. Sunt, adesea, tentate să sară peste unele reguli ale moralului, doar pentru a-și atinge obiectivele. Ele se bucură de loialitatea cuiva apropiat, însă această loialitate este mai mult una bolnăvicioasă, această persoană iubindu-le atât de mult, că este în stare să facă pentru Balanțe și lucruri mai puțin ortodoxe.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Deși relațiile nu sunt tocmai unele călduroase, Balanțele preferă să accepte nepăsarea și răceală dintre ele și partenerul de viață, de dragul păcii și al armoniei. Ele doresc să evite orice conflict, vor cu orice preț să-și păstreze partenerul de viață, chiar dacă acesta nu le mai satisface dorințele sub nicio formă. Balanțele singure, deși dornice de o relație, îmbrățișează singurătatea pentru încă puțin timp, pentru că, momentan, se simt bine așa și nu vor să aibă parte de nicio eventuală răscolire sentimentală.
– A doua parte a anului – După perioada liniștită de început, Balanțele trec la exagerări și războaie. Au tendința de a exagera în toate, pretențiile față de partenerul de viață redevin imposibil de satisfăcut și Balanțele au grijă să nu se mai abțină de la a-și face cunoscută părerea, se redeschide, așadar, un câmp de luptă între ele și partener. Probleme apar la tot pasul, iar certurile sunt pe măsură. Relația de cuplu este doar la un pas de la dragoste la ură. Toate astea se întâmplă pentru că Balanțele se încăpățânează să rămână în relații toxice, în loc să le pună capăt și să pornească la un nou drum, liniștit și echilibrat.
– Ultima parte a anului – Perioada tulbure ia o pauză, acum începând o perioadă liniștită. Atât de liniștită încât relația Balanțelor pare mai mult să se târască, decât să meargă. Se fac mici progrese, însă nu intră în discuție nici măcar un strop de pasiune. Toate lucrurile se întâmplă mecanic, organizat și aranjat după niște principii clare și de neclintit.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Spre deosebire de celelalte capitole ale vieții, serviciul merge de minune. Anul începe cu o deosebită creativitate, Balanțele având capacitatea de a dezvolta planuri și proiecte de un real succes în viitor. Colegii le admiră și le apreciază pentru tot ceea ce fac, ba chiar le și susțin în planurile lor cu tot ceea ce ei pot. Pot apărea și oameni noi, cu forță de muncă proaspătă sau chiar cu fonduri care să susțină planurile Balanțelor.
– A doua parte a anului – Apar ceva încercări în perioada aceasta, Balanțele blocându-se în amploarea lor. Piedicile nu sunt atât de periculoase pe cât par, însă din pricina complexității lor, Balanțele nu reușesc să vadă nicicum lumina de la capătul tunelului, pierzându-și ușor cumpătul. Implicarea excesivă și impulsivă a Balanțelor însă poate cauza probleme reale, de fapt. Ideal ar fi să se retragă puțin în afară cercului acestor piedici și să le privească în ansamblu. Astfel își vor da seama că gravitatea nu este la cote atât de înalte și să lucrurile trebuie lăsate să se întâmple și să treacă.
– Ultima parte a anului – Din nerăbdare sau din egoism, Balanțele pot lua decizii impulsive, ele fiind, în această perioadă, în permanență, la un pas de fel și fel de erori. Traversează o etapă mai slabă, fără prea mari rezultate, ele fiind tentate să urgenteze demersuri pentru rezultate mai rapide, asta fiind însă o capcană extrem de periculoasă. Balanțele trebuie să vadă și să accepte lucrurile așa cum sunt, altfel riscă să piardă și ceea ce au în momentul de față. Deși este o evoluție aproape invizibilă, ea are loc.

SCORPION
Previziuni generale – Prima parte a anului – Este o perioadă în care Scorpionii par să fie extrem de interesați de tot ceea ce ține cursuri noi, dezvoltare a carierei, dar și a capacităților care țin de ambiție, de conducere. Este o perioadă practică, în care Scorpionii învață multe lucruri concrete, utile lor în viitor, în special în ceea ce ține de partea profesională. Nu este neapărat ca ei să urmeze niște cursuri oficiale, ci pot la fel de bine să fie propriii lor profesori, studiind singuri în spațiul lor. Sunt atrași acum de tot ceea ce este practic și de tot ceea ce se învață prin exercițiu concret, ei fiind extrem de încântați mai ales de rezultatele obținute.
– A doua parte a anului – După atât de mult lucru practic, în perioada de mijloc a anului, Scorpionii iau o pauză. Ei își doresc să se odihnească, să-și reîmprospăteze forțele. Pot avea o atitudine mai de lup singuratic, tocmai pentru că orice contact cu exteriorul sau cu alte persoane îi consumă, însă nu este un motiv de îngrijorare. Este o pauză binemeritată, dar și binevenită.
– Ultima parte a anului – Apar extrem de multe nemulțumiri ale Scorpionilor vis-à-vis de toți cei cu care interacționează. Ba parcă ei au impresia că toți oamenii stângaci, nepricepuți le ies acum lor în cale. Este o perioadă în care răbdarea Scorpionilor este testată la maximum, pentru că ei întâlnesc acum numai oameni care jignesc din orice, își susțin ideile sus și tare fără niciun argument, însă atenție mărită, pentru că poate fi vorba și despre persoane care au poziții importante în societate, în ciuda comportamentului lor nu tocmai strălucitor, și pot face rău Scorpionilor cu o mare ușurință, dacă aceștia intră în altercații cu ele.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Pentru că atenția Scorpionilor este mult prea mult îndreptată către a face bani, viața de cuplu poate avea de suferit. Ba mai mult, Scorpionii nu doar că nu dau atenție partenerului de viață, dar când acesta încearcă să deschidă subiectul și să-și spună nemulțumirile, Scorpionii reacționează vulcanic, încăpătânându-se și mai tare în a-și păstra obiceiurile și modul de gândire actual. În același timp, ei simt o oarecare gelozie, dacă partenerul de viață are cumva tendința de a le întoarce spatele, reacționând și de data asta acid. Chiar dacă este vorba despre o relație evident deteriorată, Scorpionii țin cu dinții de ea, chiar dacă nu mai sunt fericiți, pentru că își simt planurile amenințate de un eventual dezechilibru cauzat de singurătate.
– A doua parte a anului – În această perioadă Scorpionii simt amenințări la tot pasul și nu este doar închipuirea lor, ci este intuiția care le arată de cine trebuie să se ferească, în cine să aibă încredere și în cine nu. Acum ies la suprafață foarte multe secrete ale oamenilor din jurul lor, secrete care îi privesc în mod direct, pentru că le-au afectat viața personală, implicit relația de cuplu, de foarte multă vreme. Nu este totul pierdut, pentru că Scorpionii își dau seama la timp de cât de influențați s-au lăsat de exterior în deciziile privind partenerul de viață și relația lor și reușesc să salveze totul la timp.
– Ultima parte a anului – Este timpul ca Scorpionii să tragă linie în urma întâmplărilor de până acum și să concluzioneze ce lecții au primit și care este morala lor. Este o perioadă în care retrăiesc anul încă de la început, pentru a înțelege ce s-a întâmplat și de ce și pentru a ști ce au de făcut pe mai departe. Se simt plini de energie datorită cunoștințelor asimilate, reușesc acum să pună la punct proiecte mari de viitor împreună cu partenerul de viață și împărtășesc acestuia promisiunea că implicarea lor va fi alta de acum înainte.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Dependența de reușite financiare pune multe piedici în calea Scorpionilor în această perioadă. Ei nu țin cont de nimic altceva în afară de bani și de cum îi pot face. Riscă chiar să facă pentru asta lucruri de care nu s-ar fi crezut în stare până acum, mergând până la ilegalități, doar ca să obțină ceea ce vor mult mai repede și mult mai ușor. Atenție la capcanele puse de impulsurile de moment. Ele pot aduce mari probleme în viitor.
– A doua parte a anului – Este o perioadă în care Scorpionii au parte de foarte multe verificări și controale la locul de muncă. Poate fi vorba despre controale de la instituții oficiale sau doar de verificări periodice din parte șefilor. Lucrurile se întâmplă astfel pentru că cei din jur nu înțeleg modalitatea de lucru a Scorpionilor sau pentru că au în jur oameni care stârnesc bârfe fel și fel la adresa lor, bârfa care trezesc suspiciuni în mintea persoanelor din conducere.
– Ultima parte a anului – Dacă până acum totul s-a rezumat la o forfotă, fără ca lucrurile să explodeze, acum a venit și momentul pentru asta. Bârfele se transformă în declarații pe față, în certuri și în situații tensionate. Ele nu au o bază clară și solidă, ba discuțiile par să fie unele prostești, însă sunt suficiente cât să creeze o atmosferă nepotrivită unui mediu de lucru. Bine ar fi ca Scorpionii să ignore replicile tăioase ale colegilor sau ale partenerilor lor, pentru că oricum nu-și găsesc cuvintele potrivite să răspundă, motiv pentru care conflictul ar putea deveni și mai mare decât este.

SĂGETĂTOR
Previziuni generale – Prima parte a anului – Deși mai toată lumea pare împotriva Săgetătorilor în această perioadă, ei sunt puternici și hotărâți și reușesc să iasă învingători din orice situație, fie că e ea personală, fie de serviciu. Apar concurenți la tot pasul, confruntări, dezbateri, negocieri, obstacole de toate felurile, însă ei reușesc să le facă față tuturor cu succes. Au încredere în forța pe care o simt și-și pun în aplicare ideile plini de entuziasm.
– A doua parte a anului – Cei din jur continuă și în această perioadă să se tot împotrivească demersurilor Săgetătorilor, iar aceștia, de data asta, cedează. Se iscă certuri la tot pasul, ei nemaireușind să-și țină în frâu nervii. Se întâmplă asta pentru că Săgetătorii descoperă câteva minciuni, lucruri ascunse de ei chiar de oameni dragi, apropiați sau poate parteneri de afaceri. Au loc câteva schimbări, nu că și-ar dori ei să le facă, ci pentru că sunt necesare.
– Ultima parte a anului – Continuă apariția încercărilor și-a obstacolelor în calea Săgetătorilor, ba chiar ei au acum de luat niște decizii extrem de dificile, ele fiind dificile pentru că, exact atunci când Săgetătorii par a ști ce au de făcut și în ce direcție au de mers, apare o altă variantă nouă, la fel sau poate și mai tentantă decât cea asupra căreia se hotărâseră. Astfel devin iar indeciși, măcinându-i faptul că nu știu deloc cum să estimeze pierderile cauzate de variantele la care renunță.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Foarte multe conflicte izbucnesc în relația de cuplu a Săgetătorilor, majoritatea fiind din cauza unor infidelități. Partenerul de viață află că a fost mințit pentru o perioadă lungă de timp sau că a fost înșelat chiar. Este o perioadă în care, dacă Săgetătorii au avut un comportament dual în relația lor, secretele legate de acesta sunt dezvăluite.
– A doua parte a anului – În ciuda conflictelor din trecut, Săgetătorii reușesc acum, prin metode de neînțeles aproape, să se impună în fața partenerului de viață și chiar să dobândească un respect deosebit din partea acestuia. Mai poate fi vorba despre simplă încheiere a unui conflict care durează de prea mult timp printr-o înțelegere între cei doi parteneri, în urma căreia ei aleg să rămână împreună, relația însă bazându-se mai mult pe prietenie decât pe iubire.
– Ultima parte a anului – Intervine gelozia, chiar invidia și o dorință arzătoare de-a ține cu dinții de relația de cuplu, chiar dacă ea este una evident deteriorată și pare să se scurgă printre degetele Săgetătorilor. Ei pot descoperi o infidelitate din partea partenerului, care stârnește în ei o furtună de nedescris.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Intervine o lipsă a creativității în munca Săgetătorilor. Parcă cineva le fură o bucată din capacitatea lor de a crea, în ceea ce privește planurile și demersurile în a face bani. Nici cei din jur nu-i prea ajută, aceștia parcă pierzându-și cu totul admirația față de Săgetători. Nu reușesc nicicum să clădească acea afacere de mult dorită, întotdeauna apar piedici noi, ceva care să le distragă atenția de la scopul lor principal. Mai poate fi vorba și despre evenimente neprevăzute care necesită cheltuieli din banii meniți unor investiții plănuite de multă vreme. Atenție mărită la acte semnate și împrumuturi.
– A doua parte a anului – Evenimentele din prima perioadă a anului îi aduc acum pe Săgetători în fața autorităților. Este o perioadă în care ei fac foarte multe drumuri între instituții, fie pentru verificări, fie pentru a reuși să ajungă la zi cu datorii neachitate în prima parte. Se află încă într-un impas din punct de vedere material, veniturile lăsându-se încă așteptate. Săgetătorilor le este îngreunată perioada și de o bârfă între colegii de serviciu. Ei sunt înconjurați practic din toate direcțiile de persoane lipsite de scrupule, care nu doar că nu ii sprijină, dar ar face și orice să le pună piedici.
– Ultima parte a anului – Intervine o însingurare în activitatea profesională, însă nu este ceva negativ. Săgetătorii se retrag din tumultul mediului înconjurător, ca să-și refacă puterile și-apoi să revină în forță. Ei reușesc acum să tragă linie sub toate evenimentele de până acum și să concluzioneze corect și realist. Simt nevoia să aprofundeze informațiile, pentru a ști cu exactitate ce anume au de făcut pe mai departe. Este posibil să se retragă definitiv de la locul actual de muncă, pentru a-și deschide o afacere proprie sau, pentru cei care au deja o afacere proprie, este posibilă o reprofilare.

CAPRICORN
Previziuni generale – Prima parte a anului – Capricornii își iau avânt într-un proiect fără să fie suficient de pregătiți. Ei fie au o încredere mult prea mare în propriile capacități și consideră că nimic nu le poate sta în cale, ignorând posibilele încercări apărute în calea lor, fie nu au avut suficient de mult timp să se pregătească pentru ce-și doresc acum să facă, fapt în ciuda căruia decid totuși să înainteze, cu orice risc. Atenție, pentru că pierderile pot fi consistente și de nerecuperat. Ideal ar fi să mai aștepte o perioadă, timp în care să se pregătească mult mai bine.
– A doua parte a anului – Este o perioadă ușor critică, plină de șocuri, Capricornii fiind forțați să accepte medii sau situații în care nu-și doresc deloc să fie. Ei se încăpățânează să facă lucrurile în stilul propriu, cu care s-au obișnuit ei până acum să trăiască, opunându-se cu desăvârșire semnelor evidente că tot ceea ce fac este incorect sau, mai mult, fraudulos, înșelător, corupt. Sunt încercați în perioada asta sub diferite forme, sunt practic strânși cu ușa până la a fi sufocați, pentru că și ei se încăpățânează cu totul să rămână la vechile obiceiuri absolut dăunătoare. Este o perioadă plină de iluzii care, deși se dovedesc a fi surse de pure dezamăgiri, continuă să îi țină pe Capricorni pe un drum eronat.
– Ultima parte a anului – Capricornii sunt acum la mai puțin de-un pas de depresie. Ar plânge din orice, ar vrea să doarmă, dar nu pot închide un ochi. Se simt victime și sunt cuprinși de o puternică senzație de sfârșit, ca și cum toată lumea lor se prăbușește. Este o stare generală provocată chiar de ei, nicidecum de ceilalți. Ei s-au încăpățânat în trecut să țină cu dinții de ceva nociv pentru ei, iar acum simt că nu mai fac față în niciun fel, riscând să pice în depresie. Ei trebuie să-și amintească ce anume i-a făcut fericiți în viața lor din trecut și să revină acolo. Să renunțe la tot ceea ce le-a dăunat și să păstreze în sufletul lor doar ce i-a făcut să zâmbească, să se bucure. Au nevoie de planificarea unei schimbări complete.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Este o perioadă de neclaritate în viața de cuplu a Capricornilor. Ei se simt lipsiți de entuziasm, pare că nimic nu mai reușește să îi bucure, se simt dați la o parte de partenerul de viață, ca și cum acesta ar trăi singur, nicidecum alături de ei. Totul este încețoșat, nedreptăți din trecut parcă fac cale întoarsă și revin acum toate peste Capricorni, făcându-i să-și amintească de fiecare decizie greșită, de fiecare schimbare nefavorabilă petrecută atât din cauza lor, cât și din cauza partenerului de viață.
– A doua parte a anului – Din cauza tensiunilor din cuplu, Capricornii par să caute acum alinare, atenție la alte persoane. Ei caută chiar alianță, par să aibă planuri mai mari decât o simplă aventură cu altcineva, cu o persoană care îi curtează, care le demonstrează sprijin și căldură. Este o perioadă dinamică, plină de speranță, dragoste și viziuni, poate fi vorba chiar de călătorii făcute împreună cu această persoană sau pentru această persoană, însă nici la relația cu partenerul de viață par să nu renunțe.
– Ultima parte a anului – Viața sentimentală a Capricornilor este neglijată cu desăvârșire în perioada aceasta, pentru că ei sunt acaparați de prea multe evenimente petrecute în sfera profesională. Capricornii sunt atât de preocupați de muncă, încât uită cu desăvârșire de grijile pe care-ar trebui să și le facă legat de relația cu partenerul de viață. Este și un lucru rău, dar și bun, în același timp, pentru că ei reușesc astfel să-și mențină o stare echilibrată, în tot haosul care se petrece. Ideal ar fi să-și elibereze totuși puțin programul pentru a face o analiză riguroasă în ceea ce privește relația în care sunt implicați și să decidă dacă este cazul ca ea să mai continue sau să se sfârșească.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Lăcomia, interesul prea mare pentru câștigurile financiare rapide îi pot face pe Capricorni să pice în capcane diverse. Deși ei sunt persoane responsabile și perseverente, banii par să le ia mințile în această perioadă. Își doresc atât de mult câștiguri financiare substanțiale, că au tendința să ia decizii pripite. Dacă sunt atenți și conștienți de toate detaliile însă, ei se pot monta pe drumul perfect către o îmbunătățire financiară sigură, progresivă și de lungă durată.
– A doua parte a anului – Deși nu-și doresc acest lucru, Capricornii ar putea fi obligați să ia o pauză în ceea ce privește activitatea profesională. Se simt obosiți, eforturile și agitația din prima parte a anului resimțindu-se apăsător. Ei trebuie să accepte că atât fizicul, cât și mentalul lor necesită pauze, perioade de respiro și să nu se piardă cu firea la gândul că veniturile lor ar putea scădea. Indicat ar fi să privească partea plină a paharului, și anume către faptul că odihna le aduce mult mai multă claritate în ceea ce privește activitatea lor și planurile de viitor pe care le au.
– Ultima parte a anului – Deciziile pripite din trecut generează acum, cu ceva întârziere, mari probleme, conflicte și vești proaste în ceea ce privește activitatea profesională a Capricornilor. Aceștia par a se bloca la nivel mental. Neregulile sunt atât de multe și de grele, că ei nu mai știu, pur și simplu, ce să facă, nu știu de unde să apuce un fir, ca să reușească să descâlcească tot acest haos. Chiar dacă, pe moment, par să aibă idei noi, acestea le par în secunda doi fie stupide, fie imposibil de realizat. Indicat ar fi să se retragă puțin în fundal și să privească totul cu mult mai mult calm și detașare. Orice problemă are întotdeauna cel puțin o soluție.

VĂRSĂTOR
Previziuni generale – Prima parte a anului – Vărsătorii sunt puși acum în fața unei pierderi. Este vorba despre o situație fără cale de întoarcere, de ceva care nu mai presupune salvare, pierderea fiind totală și definitivă. Dificultatea nu stă neapărat în asta, ci în faptul că Vărsătorii se încăpățânează să nu înțeleagă că nu mai este vorba despre o alegere între a rămâne în luptă pentru a rezolva situația și între a merge mai departe către altceva nou, ci despre o singură variantă, și anume cea de a merge înainte către altceva nou. Atâta vreme cât reușesc să se desprindă de trecut, perioada ar trebui să treacă ușor.
– A doua parte a anului – În trecerea dintre planurile Vărsătorilor le stă aproape o femeie. Poate fi vorba despre un membru al familiei sau despre cineva care, pur și simplu, se comportă cu ei de parcă le-ar fi un membru al familiei. Aceasta îi ajută să comunice mai ușor, să treacă peste dificultăți cu bine și să-și tragă planurile din vise în realitate. Este o perioadă în care, datorită acestei persoane, Vărsătorii nu au nicio șansă să se simtă singuri.
– Ultima parte a anului – Vărsătorii învață lucruri noi în perioada aceasta. Ei se alături unor grupuri noi de oameni, care desfășoară activități cu care Vărsătorii nu au interacționat prea mult până în momentul de față. Încearcă să se adapteze din mers unor noi obiceiuri, dar și presiunii sociale care apare pentru că ei nu au fost obișnuiți, în ultima vreme, cu traiul în comunitate, ci mai mult cu cel în singurătate. Reușesc acum să dobândească noi cunoștințe despre morală și normele din societate, dar și despre puterea pe care aceasta o are. Sunt lucruri care le vor folosi în viitorul apropiat.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Vărsătorii se pierd într-o gândire negativă în această perioadă, fapt care stârnește în ei multe crize generatoare de conflicte cu partenerul de viață. Ei se simt ca și cum ar fi închiși într-o închisoare, fără posibilitate de mișcare, dar sunt, în același timp, și obsedați de dorința de a rămâne în locul și în relația în care se află cu orice preț. Nu vor sub nicio formă să vadă că există și alte variante care le-ar ușura atât lor, cât și partenerului de viață situația cu multe. Pentru cei singuri, obsesia este legată tocmai de singurătatea lor, la care se încăpățânează să nu renunțe pentru nimeni și nimic.
– A doua parte a anului – Este o perioadă care cere odihnă multă, pentru ca Vărsătorii să se poată recupera fie după o despărțire, fie după un tumult mult prea obositor petrecut în singurătatea lor. Ei nu reușesc să se liniștească nicicum, toată viața lor părând pentru ei o problemă imposibil de scos la liman, fapt care, deși timp ar avea, nu le permite să se relaxeze. Pentru cei aflați într-o relație, poate fi vorba despre tendința de a acorda problemelor de cuplu o gravitate mult mai mare decât cea reală.
– Ultima parte a anului – În sfârșit, lucrurile par să intre pe făgașul lor normal, Vărsătorii limpezindu-și puțin mintea acum. Ei reușesc să vadă că toate încercările la care au fost supuși până acum sunt, de fapt, lecții ale vieții, experiențe, greșeli din care au ceva de învățat. Pentru cei aflați într-o relație, tensiunile dintre ei și partenerul de viață dispar ca printr-o minune și pacea și armonia își fac iar simțită prezența. Pentru cei singuri, ideea unei relații nu mai este de speriat, ba chiar Vărsătorii devin, din nou, tentați să iasă în societate și chiar să răspundă atenției cuiva care le face ochi dulci.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Vărsătorii au acum în mâna lor propriul potențial. Au la îndemână, pe lângă asta, și tot ce le trebuie pentru a-și exploata la maximum potențialul, însă esențial este cum aleg ei să folosească toate astea. Pentru a reuși să facă asta cu succes, ei au nevoie și de niște țeluri foarte clare și concrete, situație unde ei încă întâmpină ceva probleme. Încă își pun singuri piedici și-și manipulează sinele, pentru că nu reușesc să găsească o motivație suficient de puternică să schimbe ceva în activitatea lor profesională.
– A doua parte a anului – La începutul perioadei, Vărsătorii sunt forțați să facă o schimbare, dacă n-au reușit să o facă de bunăvoie în prima perioadă a anului. Acum ei sunt puși în fața unor mari sacrificii pentru a putea merge mai departe, însă toate duc către un proiect de mare succes din viitor. Pentru că Vărsătorii încă nu îl vizualizează, nu cred în el, fapt care, alături de schimbarea pe care sunt forțați să o facă, stârnește în ei o teamă foarte mare. Nu durează mult însă până când își dau seama că înaintea lor se întinde o cale cu totul și cu totul specială.
– Ultima parte a anului – Vărsătorii decid acum că este momentul să treacă la fapte. Ei fac drumuri multe între instituții ale statului sau participă la foarte multe întâlniri cu oameni importanți, care ocupă poziții cu putere de decizie. Deși din punct de vedere financiar Vărsătorii nu stau deloc bine, ei găsesc acum, în sfârșit, ițele potrivite de care să se țină pentru a reuși să pună bazele unui viitor fructuos. Este foarte posibil ca o femeie autoritară, destul de obiectivă, să fie cea care le întinde o mână de ajutor. Mai poate fi însă vorba și despre o femeie singură, nefericită, care ar putea încerca să le pună piedici în drumul lor spre reușită. Cu atenție, Vărsătorii vor reuși să ia oportunitățile și să sară peste orice fel de piedică.

PEȘTI
Previziuni generale – Prima parte a anului – După o lungă perioadă de neplăceri, se așterne liniștea și, în spatele ei, și progresul. Deși lucrurile par să nu se miște în această perioadă, dacă Peștii reușesc să înțeleagă mai bine cursul de-acum al lucrurilor, înțeleg și că schimbările care au loc sunt consistente și, cu siguranță, în mai bine. Dacă însă nu reușesc să înțeleagă toate astea, riscă să se grăbească în toate și să ia decizii eronate.
– A doua parte a anului – Chiar când lucrurile păreau să meargă, în sfârșit, bine în viața Peștilor, apar tentații cărora nu le pot rezista. Fie este vorba despre relații mult prea complicate ca să le aducă ceva bun, fie este vorba despre investiții riscante, fie despre anturaje nu tocmai benefice, Peștii riscă acum să se abată la tot pasul de la calea pe care o au ei de urmat. Indicat ar fi să nu privească doar către avantajele de moment, ci și înspre ceea ce ar putea cauza ele într-un viitor mai îndepărtat. Să gândească de două ori înainte să decidă.
– Ultima parte a anului – Această perioadă este presărată cu oportunități noi de dezvoltare, în special în direcția cursurilor noi, a școlilor, a studiului. Peștii își propun acum să își îmbunătățească situația asimilând noi cunoștințe. Sunt atrași de activitățile practice și nu este neapărată nevoie să fie ajutați de un ghid. Ei pot învăța și singuri.

Previziuni în dragoste – Prima parte a anului – Este o perioadă destul de tulbure, pentru că Peștii au tendința să-și sufoce partenerul de viață, căutând să-l controleze la orice mișcare, să-l îndrume chiar dacă acesta nu cere ajutorul. Poate fi vorba însă și despre influența exterioară cuplului, din partea unei persoane care, în mod normal, nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus legat de relația de cuplu a Peștilor. Aceștia însă tind să dea ascultare și să își trateze partenerul de viață influențați în totalitate de această persoană. Atenție, pentru că interesele sunt altele decât ceea ce se-arată a fi.
– A doua parte a anului – Peștii realizează acum unde au greșit față de partenerul de viață și, în loc să ia măsuri, se lasă cuprinși de o stare de neliniște, de teama că partenerul nu îi mai place sau chiar că are o relație ascunsă cu altcineva. Nu dispun de curajul necesar comunicării deschise. Pentru cei singuri, este posibil să fie atât de purtați pe valurile fricilor, că nimeni nu se poate apropia, oricât de mult i-ar plăcea. Peștii văd acum în partener sau în oricine ar putea fi unul un dușman.
– Ultima parte a anului – Este o perioadă în care Peștii nu au nimic altceva de făcut decât să se lase în voia sorții. În viața de cuplu apar fel și fel de întâmplări neprevăzute, unele aduc schimbări în bine evidente, apoi următoarele în rău, însă chiar și acest rău, deși, pe moment, pare pur ghinion, aduce cu el tot ceva bun. Dacă Peștii refuză însă să renunțe la rezistența pe care sunt obișnuiți s-o opună cursului firesc al lucrurilor, relația lor poate avea de suferit în mod iremediabil.

Previziuni în carieră – Prima parte a anului – Peștii se bucură acum de rezultate frumoase și de sprijinul și admirația tuturor celor din jur. Pot face schimbări radicale în activitatea lor profesională, inclusiv în ceea ce privește un nou loc de muncă. Deși ei par să nu creadă ce li se întâmplă, surprizele frumoase continuă să apară, una după alta.
– A doua parte a anului – În prima parte a anului au loc atât de multe evenimente fructuoase în activitatea Peștilor, că ei pică acum într-o stare de delăsare. Totul a fost atât de frumos, comparativ cu alte perioade din trecutul lor, că le-a lăsat impresia că toate problemele au dispărut pentru totdeauna, nefiind însă deloc așa. Încep să apară și piedici acum, iar ei trec de la o stare de extaz la frustrare. Pentru că lucrurile capătă și o nuanță mai gri, deși nu este nimic grav, Peștii au tendința de a se supăra pe propria lor viață, tratând totul cu o lipsă de răbdare ieșită din comun, încercând cu disperare să readucă strălucirea din prima parte a anului și acum peste munca lor.
– Ultima parte a anului – Este foarte posibil ca niște procese sau contracte lăsate în aer într-un trecut mai îndepărtat să revină acum în viața Peștilor. Lucrurile au rămas nerezolvate, acum cerându-se o concluzie asupra lor. O autoritate, un șef sau chiar o instituție publică le solicită atenția, dar și posibile explicații. Peștii suferă ceva pierderi în ceea ce privește finanțele și sunt nevoiți să caute ajutor printre apropiați sau chiar la o instituție de creditare. Indicat ar fi să-și păstreze obiectivismul și să nu se piardă în fața provocărilor, dacă vor să pună capăt acestor probleme cu bine.

Lasă un răspuns