Pozitiv şi frumos – Săgetător

22 Noiembrie – 21 Decembrie
Element – foc
Atribut – mutabil
Piatră norocoasă – ametistul

Aspecte pozitive – aventurier, intuitiv, încrezător, isteţ, generos, optimist
Aspecte negative – lipsit de tact, necugetat, înfumurat, dojenitor, lipsit de sensibilitate

Nativii acestei zodii sunt nişte optimişti. Ei adoră să cunoască şi să-şi îmbogăţească cultura încontinuu. Datorită acestui fapt ei sunt nişte companii extrem de plăcute în viaţă. Au nevoie de o stimulare fizică şi psihică constantă… pe care o împacă numai bine cu instinctele şi pasiunile lor, în ciuda inconsecvenţei pentru care sunt renumiţi.

Fiind firi uşor sălbatice, săgetătorii tind să trăiască conduşi de o mare dragoste pentru libertate şi refuză să se conformeze cotidianului. Sunt foarte precauţi şi evită să ajungă la a-şi asuma anumite obligaţii. Întotdeauna privesc către următorul munte pe care-l au de căţărat chiar înainte de a fi ajuns în vârful celui pe care încă-l cercetează. Iubesc noile orizonturi şi aventuri. Îi tentează toate călătoriile, făcute şi la propriu şi la figurat, care îi ajută să depăşească limitele în care alţii obişnuiesc să-şi încadreze vieţile.

Capricioşi de fel, aleg din viaţă exact acele lucruri, persoane, ţeluri care le fac sângele să alerge prin vene. Viaţa în sine este o aventură pentru ei, este o călătorie şi o adevărată şi complexă căutare. Pentru ei explorarea necunoscutului este activitatea preferată, iar parcurgerea unui traseu cât mai palpitant şi variat reprezintă sarea şi piperul. Cu cât mai multe informaţii de pătruns, cu atât mai bine pentru ei. Finalul e nimic. Traseul este totul.

Intuitivi din cale-afară, ei simt oportunităţile din mers. Impulsivi, îndrăzneţi, iubitori de risc şi de testat norocul. Plictiseala nu-i de nasul lor sub nicio formă pentru că ei se simt prinşi într-o capcană dacă stau degeaba. Rutina le e cel mai de temut duşman, ba chiar pot deveni distructivi dacă se lovesc de ea. Le plac frontierele doar pentru că adoră să le depăşească şi se revoltă împotriva a tot ceea ce înseamnă clasic, standard.

Le place mult să ţină teorii şi predici, mai ales pentru că au şi ceva informaţie bună strânsă cu care să facă asta. Sunt oameni făcuţi pentru a afişa o imagine publică, pentru a ieşi în societate ca un bun exemplu. Problemele sociale, morale şi spirituale sunt specialitatea lor, de aceea merită ascultaţi.

Aspecte negative
Săgetătorii nu evită deloc să dea cu pumnul. Deşi deloc răzbunători din fire, pot deveni destul de explozivi în anumite situaţii, iar replicile şi remarcile lor oneste şi directe pot cauza neplăceri destul de mari. Au un simţ al umorului bine dezvoltat, poate uneori prea bine dezvoltat… şi de aici au tendinţa de a răni, dacă adăugăm asta la insensibilitatea de care pot da dovadă.

Ei doresc foarte mult scoaterea adevărului la suprafaţă, neţinând cont că pentru asta câteodată calcă pe ceilalţi în picioare. Deşi intenţiile lor sunt onorabile, modalitatea prin care urmăresc să le atingă lasă de dorit uneori, tocmai din pricina energiilor mult prea puternice care urlă în ei.

Dacă se simt constrânşi de situaţii sau reguli nu ţin cont de ce ar putea lovi în jur şi se zbat în lanţurile vieţii lor până le frâng şi scapă. Sunt intoleranţi la prostie şi asta le creează chiar lor un disconfort în vieţile personale şi în societate, fapt pentru care pot părea uneori aroganţi.

Aspecte pozitive
Vaste şi frumoase cunoştinţe îi caracterizează pe aceşti săgetători de la un capăt la celălalt, ei dezvoltând încontinuu această latură a lor. Sunt preocupaţi de probleme mari, de soluţii pe măsură şi nu se încurcă deloc cu detalii nesemnificative şi mărunte. Deşi nu au o direcţie anume pe care merg, se bazează întotdeauna pe propriile capacităţi pentru orice situaţie ar putea întâmpina în calea lor.

Optimismul lor debordant îi determină uneori să aleagă ceva care îi depăşeşte şi să promită lucruri pe care nu le pot îndeplini. Chiar dacă uneori o mai comit, sunt destul de uşor de iertat. Pentru partenerii lor este o provocare destul de mare traiul cu un săgetător. Ei trebuie să fie mereu pregătiţi de nou, de… altceva. Trebuie să ştie să stimuleze mereu aceste minţi şi suflete de nestăpânit şi să le facă faţă cu succes.

Lucrurile făcute de un săgetător sunt întotdeauna măreţe şi demne de admirat. Cine n-are un săgetător să capete unul!

2 Comments

Lasă un răspuns