Poate pierde orice, dar nu şi onoarea – Berbec

21 Martie – 20 Aprilie
Element – foc
Atribut – cardinal
Piatră norocoasă – diamantul

Aspecte pozitive – dinamic, cinstit, pasionat, hotărât, independent
Aspecte negative – impulsiv, egocentric, încăpăţânat, tranşant, dominator

Berbecul este primăvară, resursă neexplorată. Este războinicul care se aruncă în luptă cu capul înainte şi este extrem de hotărât să descopere tot ceea ce este de descoperit în lume. Este plin de idei inspirate, dornic de schimbări în mai bine mereu şi entuziast să privească în viitor.

El este steaua trezirii şi-a descoperirii de sine. Iubeşte începuturile de drum şi are întotdeauna cea mai pură percepţie asupra lucrurilor. Este plin de energie şi parcă mereu un copil, indiferent de vârstă. Caută întotdeauna să-şi câştige şi să-şi menţină independenţa, luptând cu hotărâre cu toate cele convenţionale şi mărginite. Datorită acestui comportament, nativul are parte, adesea, de un mare succes.

El are, în schimb, tendinţa de a face totul odată, fiind lipsit de răbdare. Negândind prea mult înainte de acţiune, tinde să provoace destul de multă dezordine în jur. Chiar dacă este capabil de planuri clare şi complexe, lipsa răbdării îi poate aduce multe necazuri.

Direct din fire, spune tot ceea ce gândeşte, fără să îl intereseze prea mult că pe cei din jur îi deranjează. Nu ştie să fie altfel decât cinstit.

Aspecte negative
Impulsivitatea berbecului tinde să îl arunce peste tot direct cu capul înainte, fapt care nu este chiar întotdeauna în avantajul lui. Orgoliul şi nerăbdarea lui sunt fraţi buni cu aroganţa. Se poate dovedi a fi foarte nepractic din cauza lor, iar realitatea în aceste situaţii poate părea foarte dificilă pentru el. Nu acceptă cu uşurinţă oamenii lipsiţi de inteligenţă şi nici ignoranţii.

Viaţa îl supune, adesea, la lecţii destul de dure pentru a-l învăţa că nu întotdeauna ceea ce vede el cu imaginaţia lui se transpune întocmai şi în realitate. Este încăpăţânat şi lipstit de diplomaţie şi asta îl face şi destul de dificil în cooperare şi negocieri. Dacă este nevoit să-şi recunoască eşecurile, rănile provocate sunt nemărginite.

Aspecte pozitive
Este omul onoarei şi este uşor deranjat de cei care se comportă dezordonat. În ciuda întâmplărilor negative, nu este un nativ care să apeleze la răzbunare sau la atitudini răutăcioase. Intriga şi egoismul celor din jur îl îndepărtează. Are o inimă mare şi o imaginaţie pe cinste, iar când cineva atinge aceste două intimităţi ale lui, nativul devine cel mai entuziast om şi se implică cu tot sufletul lui.

Obişnuieşte să aibă mai multe planuri de acţiune într-o situaţie, nu din nesiguranţă, ci din dorinţa de a nu se plictisi nicicum. Îi place concurenţa şi îşi învinge adversarii apelând la libertatea gândirii lui. Are grijă prin orice modalitate să nu se plictisească niciodată, hotărât fiind să-şi trăiască viaţa până în cele mai ascunse cotloane ale ei.

Este, mai degrabă, conducător decât adept, dând dovadă de curaj când vine vorba de a lua viaţa în piept.

Chiar şi atunci când răbdare nu e, optimismul lui se dovedeşte a fi fără limite.

Lasă un răspuns