Planete, lumânări și… vrăji (II)

După cum am zis în Planete, lumânări și… vrăji (I), revin cu detalii concrete, fără s-o lălăi prea mult. Avem șapte zile ale săptămânii, da? Adică șapte responsabili. Șapte ajutoare.

Soarele este cel responsabil cu energia zilei de Duminică. Vorbim despre acea energie care îndepărtează răul, care curăță, purifică. Vorbim despre viziune și meditație, despre controlul energetic de la distanță al oricărui fapt. Duminica este ziua naturii profunde a unui om, a sinelui. Soarele susține ritualurile legate de încredere, de imagine de sine, de succes întru totul. Culorile ajutătoare sunt galbenul și portocaliul și esențele ajutătoare sunt cele puternice, condimentate, cum ar fi tămâia, scorțișoara și șofranul. În tarot, Soarele este reprezentat de Putere.

Luna este responsabilă cu energia zilei de Luni. Ea este plină de mister, amețitoare, aproape de neînțeles. Visele și viziunile sunt cheile. Vorbim despre o iubire pură, de-aia sălbatică, dar și despre instincte de apărare, materne. Luna reprezintă emoțiile noastre, dar și imaginația. Ea susține ritualurile legate de rezolvarea problemelor din familie, dar și pe cele legate de capacitatea de a medita și de a înțelege semnalele de… dincolo, fie ele transmise prin intermediul viselor, fie prin simpla respirație de zi cu zi. Culorile ajutătoare sunt roșul sau negrul, în funcție de faza de creștere sau de descreștere a Lunii. Esențele ajutătoare sunt cele amețitoare, cum ar fi macul, santalul și opiul. În tarot, Luna este simbolizată de cartea Preotesei.

Mercur (sau Hermes) este responsabil cu energia zilei de Miercuri. Este cel mai apropiat de oameni și de tot ceea ce este uman. Este îndrumătorul tuturor. Capacitățile spirituale și inteligența lui conduc către autodepășire. Este inventiv, iubește ocultismul, dar și rațiunea. Se bazează mult pe cunoaștere când vine vorba de evoluție. El susține ritualurile legate de educație, de comunicare și de îndepărtare a dependențelor și-a viciilor. Culoarea ajutătoare este violetul, iar esențele ajutătoare sunt nucșoara, lavanda și menta. În tarot, Mercur este simbolizat de cartea Magicianului.

Venus este responsabilă cu energia zilei de Vineri. Ea simbolizează frumusețea și dragostea. Simțurile ei sunt legate de înțelepciune și de fericire. Ziua de Vineri este o zi a muzicii dulci, a calmului ideal și a iubirii. Ne stârnește simțul frumosului, bucuria din lucruri simple și noțiunea esteticii. Venus susține ritualurile legate de relații, de armonie și de spor. Culorile ajutătoare sunt verdele și rozul, iar esențele ajutătoare sunt trandafirul, vanilia și lemnul dulce. În tarot, Venus este simbolizată de cartea Îndrăgostiților.

Marte (sau Ares) este responsabil cu energia zilei de Marți. Pe el îl cam mănâncă de război, de confruntări și de contre. Este mereu înconjurat de haos și gata oricând de o nouă luptă. Îl însoțesc vânturile puternice și furtunile. Este certăreț, dar și cel mai curajos dintre curajoși. Lasă ca amprentă în inimi noțiunea datoriei și-a responsabilității. El susține ritualurile legate de voință, de curaj, de dezvoltare. Culoarea ajutătoare este roșul, iar esențele ajutătoare sunt ananasul, coriandrul și piperul. În tarot, Marte este simbolizat de Turn.

Jupiter (sau Zeus) este responsabil cu energia zilei de Joi. Este un suveran și reușește să facă orice vrea el din oricine vrea el. Iese mereu câștigător și forța lui are capacitatea de a remodela întreg Universul. Înlătură violența și cinstește pe toată lumea în mod egal. Este și în cer și pe pământ. El este totul, un tot plin de eleganță și putere. Iubește ordinea, dar este și plin de sentimente frumoase, combinația asta făcând din el un tată al tuturor perfect. El susține ritualurile legate de bani și de prosperitate. Culorile ajutătoare sunt albastrul și purpuriul. Esențele ajutătoare sunt caprifoiul și lămâia. În tarot, Jupiter este simbolizat de Roata norocului.

Saturn (sau Cronos) este responsabil cu energia zilei de Sâmbătă. El se confundă cu timpul, care trece și nu iartă nimic în calea lui. Menirea lui este să amintească tuturor că timpul este cel care decide totul. Este dur, orgolios și răzbunător. Ne previne că, în orice moment, stăpânul de astăzi mâine poate fi sclav și invers. El susține ritualurile legate de probleme de carieră, de răbdare și de autocontrol. Culorile ajutătoare sunt bleumarinul și negrul, iar esențele ajutătoare sunt salvia, moscul și smirna. În tarot, Saturn este simbolizat de Lume.

În planul fizic, vedem cam toți ceea ce facem și rezultatul a ceea ce facem, însă acțiunea în plan energetic n-o prea percepem ca fiind la fel de ușor de manevrat. Adică… vedem un copac în grădina unei case, dar nu înțelegem că, la nivel energetic, am putea fi una cu el, curați și puternici. Ardem o lumânare că ne place nouă flacăra aia în întuneric, e romantic, dar nu înțelegem că, la nivel energetic, fie se creează un haos pe undeva, fie, dacă suntem “norocoși”, se așază toate pe făgașul lor.

Și, cum “noroc” nu prea există, ar trebui să fim ceva mai bine înfipți în realitate, să ne folosim, cu adevărat, de toate uneltele pe care le avem, practic, la îndemână… pentru a face să ne fie mai bine. Pentru a fi împliniți. Pentru a fi fericiți. Pentru a fi bine cu noi, cu ceilalți… cu lumea în care trăim.

2 Comments

    • C.

      Da, asta ar fi un sprijin insemnat. Sau, cum am facut si eu, pentru ca pretul lumanarilor colorate este destul de mare zic eu, am ornat (cu culorile specifice) niste borcane in care sa incapa lumanarelele alea simple, albe, tip pastila. Acum ard zilnic lumanare in borcanul zilei respective. Uneori mai scriu si niste ganduri pe-o hartiuta si-o pun sub borcan, la sfarsitul zilei dandu-i foc afara (nu in casa, altfel energiile raman in interior).

Lasă un răspuns