Pacea şi liniştea din adâncul naturii – Taur

21 Aprilie – 21 Mai
Element – pământ
Atribut – fix
Piatră norocoasă – smaraldul

Aspecte pozitive – calm, constant, organizat, afectiv, răbdător
Aspecte negative – indulgent, încăpăţânat, posesiv, lacom, pasiv

Taurii au o puternică nevoie de stabilitate şi de siguranţă materială şi emoţională, pentru ca starea lor generală să fie una bună. Păstrează, în mod instinctiv, în minte şi în suflet, tot ceea ce simt că le aparţine, indiferent că este vorba de oameni, afaceri, bani sau simple obiecte.

Nativii sunt firi practice, realiste, dar şi senzuale, atrăgându-i tot ceea ce încântă simţurile omeneşti. Au gusturi bune în toate capitolele vieţii, însă muzica şi vocile frumoase sunt cele care, în mod special, reuşesc să le atingă sufletul. Mâncarea este, de asemenea, o formă de artă şi un stimul puternic al simţurilor pentru ei, iubind tot ceea ce ţine de gătit şi bucătărie, inclusiv mâncatul.

Le place calitatea şi se asigură de prezenţa ei în orice investiţie ar face, fie ea emoţională, fie fizică, fie materială. Preţuiesc frumuseţea şi ambianţa armonioasă. Sunt nişte romantici incurabili şi sunt dominaţi în permanenţă de o dorinţă de a-şi manifesta dragostea sub toate formele ei, inclusiv fizic. Sunt răbdători din cale-afară şi extrem de loiali şi constanţi. Au talentul de a crea în jurul lor o atmosferă de linişte şi pace, asigurându-şi astfel durabilitatea şi sinceritatea relaţiilor apropiate.

Realişti din fire, fixează nişte ţinte pământene, la care nu renunţă nicicum până când nu le realizează. Iubesc simplitatea lucrurilor şi a vieţii, în general. Sunt sceptici la ceea ce le depăşeşte experienţa şi cunoştinţele, dar, odată înţelese toate cele observate prin toate simţurile de care ei dispun, acceptă şi chiar susţin. Când taurii îşi găsesc adevăratul scop, indiferent de cât sau cum sunt nevoiţi să investească, duc totul până în pânzele albe, energia şi creativitatea lor neavând limite.

Aspecte negative
Ritmul vieţii lor este unul sigur, dar, uneori, cam lent. În aparenţă truditori, munca lor este motivată mai degrabă de dorinţe. Iar taurii, când devin obsedaţi de dorinţele lor, este dificil să-i mai împiedice cineva din a şi le împlini.

Sunt ghidaţi de instincte senzuale şi puternice, care pot deveni destul de greu de controlat. Necesitatea, în acest caz, este de a afla cum să-şi ţină în frâu dorinţele, în loc să se lase purtaţi în voia lor. Fiind semne fixe, orice schimbare le stârneşte ostilitate. Preferă, de obicei, să se rezume la rutinele lor confortabile şi izolate, decât să înfrunte vreo schimbare, oricât ar fi ea de mică. Împotrivindu-se schimbării, riscă să refuze progresul.

Aspecte pozitive
Ei caută să îşi creeze o siguranţă generală constantă, pe care să ştie că se pot baza orice ar fi. Odată dobândită această siguranţă, naturile lor iubitoare şi devotate se dezvăluie şi se exprimă pe deplin.

Taurii sunt răbdători şi au un instinct care le spune mereu că orice lucru are timpul lui şi se întâmplă conform unui plan superior lor. Când viaţa le curge ca un râu, se lasă în voia ei şi se bucură de fiecare moment. Reuşesc să împace perfect înţelegerea pentru realităţile mai dure ale vieţii cu abandonul total în plăcerile personale.

Taurii simt o nevoie profundă de a fi utili şi productivi, de a clădi ceva solid şi durabil, care să constituie o dovadă a trecerii lor prin viaţă. Impulsurile îi fac să-şi dezvolte talentele creative şi să-şi folosească energia în scopuri specifice.

Sunt definiţi în totalitate de instinct şi de forţa lor creativă.

One Comment

Lasă un răspuns