Lumea n-are nevoie de cineva să o salveze. Lumea are nevoie să se cunoască pe sine.

Toţi se roagă pentru preşedinţi buni… care să schimbe ceva. Toţi se roagă pentru parlamente construite din oameni responsabili… care să schimbe ceva. Toţi se roagă pentru ieşiri în stradă… care să schimbe ceva. Toţi se roagă pentru alţii…care să schimbe ceva. Toţi se roagă pentru o minune care să schimbe ceva. Care să vină din vecini, din jur, din desene animate, din cer, de nicăieri, de oriunde ar fi, numai să vină odată! Toţi se roagă ca cineva… altcineva în afară de ei, în mod miraculos, să adopte o cale, alta decât până acum, prin care să transforme lumea şi să fie bine pentru toţi. Toţi aşteaptă. Şi mulţi mor aşteptând. Pe Superman. Sau pe Wonder Woman. Să zboare pe deasupra oraşelor în urmărirea răufăcătorilor, iar noi ăştia toţi să îi aclamăm cu surle şi trâmbiţe de jos, cu bucuria că, “În sfârşit!”, minunea a apărut.

Ei bine… uite că vin eu, Gică Contra, şi zic tuturor să se oprească din visat. Şi mai zic că nu există nimeni, dar NIMENI anume în toată existenţa noastră care să salveze omenirea. Pentru că salvarea suntem chiar noi. Toţi. Salvarea este în noi. În fiecare dintre noi. Salvarea este în puterea care există în fiecare dintre noi, da. Pentru că, odată cu noi, harul lui Dumnezeu a fost trimis pe pământ… pentru a ne salva. Pentru că acest har al lui Dumnezeu este chiar energia vindecătoare din noi. Este energia aia despre care tot bat eu câmpii de ceva vreme şi despre care zic că e cheia tuturor problemelor noastre.

Totul este atât de simplu… Totul este de o infinitate de ori mai simplu decât ne permit minţile noastre încâlcite să vedem.

N-avem nevoie de planuri, de războaie… de eforturi altele în afară de efortul de a ne descoperi pe noi înşine. Efortul de a ne studia şi de a ne sălta odată pentru totdeauna din groapa în care am căzut cu veacuri în urmă, şchiopătaţi de grosolănii şi vremuri apăsătoare. Efortul de a ne afla din nou sufletele… suflete pe care am lăsat praf să se aştearnă şi oameni murdari să calce.

Lumea nu poate deveni mai bună altfel decât prin trezire. Prin conştientizare. Prin conştientizarea forţelor de neimaginat care zac în noi.

Pacea lumii stă în responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Ţine doar de noi să ne dezvoltăm cunoştinţele şi să aflăm cine suntem de fapt. Ţine doar de noi să deschidem această cutie a Pandorei în care alţii au ţinut ascunsă de secole energia vindecătoare a sufletelor noastre… harul care ne-a fost dat la începuturi. Să ne însoţească şi să ne îngrijească de-a lungul vremurilor.

Lumea n-are nevoie de eroi. Lumea n-are nevoie de minuni. Pentru că avem deja tot ce ne trebuie în noi. Trebuie doar găsit. Aflat. Şi se poate. Se poate… aprinzând dorinţa de transformare interioară… de trezire. Apoi totul vine de la sine.

Noi suntem pacea în lume. Toţi.

Lasă un răspuns