Ideal şi echilibru – Balanţă

23 Septembrie – 22 Octombrie
Element – aer
Atribut – cardinal
Piatră norocoasă – opal

Aspecte pozitive – justiţiar, plăcut, diplomat, romantic, sociabil, încântător, nostim
Aspecte negative – artificial, neserios, indolent, indecis, escroc sentimental

Nativii acestei zodii au o capacitate de a rămâne imparţiali de nedescris. De aici şi tendinţa lor de a fi mai tot timpul cinstiţi. Însă, în ciuda acestora, ei oscilează destul de uşor între a acţiona pentru a se plăcea în propriii lor ochi şi a acţiona pentru a fi pe placul celorlalţi. De aceea ei zac mult timp în incertitudine, la suprafaţă încă încercând să ajungă la un compromis, în interior născocind deja strategii inteligente de a lua o iniţiativă.

Balanţele ezită şi se abţin să ia decizii, însă această aparentă ezitare ascunde în spatele ei o puternică mână de fier.

Fiind semn de aer, cu capul în nori adică, bălanţa e plină de principii şi idei. Mare parte din timpul ei îl dedică gândirii profunde, în special despre iubire, relaţii între oameni, de-astea de-ale vieţii. Tocmai gândurile variate generează în mintea ei o imagine perfectă a relaţiei de cuplu, dar şi a vieţii în general. Balanţa nu concepe lumea altfel decât într-un echilibru perfect şi într-o completă armonie. I-am putea numi perfecţioniştii zodiacului.

Să dăm o sămânţă a iubirii unei balanţe, să-i spunem “Plantează-ţi asta în suflet şi îngrijeşte-o, creşte-o şi înfloreşte-o cu inima!” şi să aşteptăm să încununeze asta cu succes este o… misiune imposibilă. Pentru că balanţa vede iubirea mai mult ca pe un exerciţiu intelectual.

Stil, creativitate şi graţie. Nativii adoră să presară cu armonie pe-acolo pe unde păşesc. Recunosc cu mare uşurinţă talentul în jurul lor şi se pricep destul de bine să-l şi împingă la înaintare.

Ei tind spre perfecţionism, însă tocmai acest idealism le cauzează uneori probleme la coborârea cu picioarele pe acest pământ plin de imperfecţiuni, plin de nedrept şi inegal. De aceea mulţi dintre ei se aleg cu dezamăgiri profunde.

Balanţele nu sunt fane ale singurătăţii, ci ale parteneriatelor, acestea oferindu-le toată încrederea necesară atingerii scopurilor pe care le au. Sunt fericite împărtăşindu-şi experienţele, luând în considerare mereu părerile celor care îi ascultă. Ba chiar tind să nu se afirme, să nu-şi manifeste propriile dorinţe fără să se fi consultat înainte cu ceilalţi. Intervine însă aici natura lor cardinală, care le bagă pe sub piele nevoia de a lua iniţiativa şi de a-şi stabili propriile obiective. Această tendinţă de echilibrare, în special când există doar de dragul parteneriatului, le cam trage în jos.

Ascultă sfaturi, păreri, dezbateri asupra lucrurilor care le sunt de interes, însă deciziile în mare parte le cam iau singure, după ce-şi fac toate calculele şi compromisurile necesare. În traducere, farmec scos la înaintare cu uşurinţă pentru a manipula în interes propriu.

Pentru linişte şi armonie, pentru a evita certurile şi neînţelegerile emoţionale, nativii zodiei fac orice e nevoie. Ei fiind un fel de… buricul pământului, întâmpină o uşoară dificultate în ceea ce priveşte analiza relaţiilor deficitare în care sunt implicate. Totul devine şi mai greu atunci când obiectul dorinţelor lor este direct implicat.

Aspecte negative
Voinţa stăpână pe picioarele ei e la ea acasă în raporturile umane ale balanţei. Aici instinctul ei de a-şi urma calea intră în conflict cu dorinţa de a fi pace. Aceste conflicte tind uneori să o paralizeze, nemaiputând lua decizii sau, şi mai rău, determinând-o să devină o escroacă din punct de vedere sentimental. De aici şi trăsătura de artificialitate. Mulţi dintre nativi tind să folosească pentru asta scuza că este extrem de dificil să facă faţă contradicţiilor, fiind nevoiţi astfel să apeleze la trucuri şi şiretenii.

Fiind foarte sociabile, balanţele sunt şi foarte interesate de ideile şi sentimentelor celor din jurul lor, însă nu întotdeauna îşi exprimă cu sinceritate sentimentele, mai ales dacă acestea ar interveni cumva negativ în pacea, armonia şi dragostea din jurul lor.

Ele se lasă foarte greu atinse de nervi, ură şi gelozie, mai mult din ignorarea lor, pentru că aceste emoţii nu se potrivesc deloc cu peisajul perfect al iubirii în sine şi în lume. Reprimă deseori existenţa emoţiilor negative, prefăcându-se că nu există.

Aspecte pozitive
Balanţele sunt nişte intermediari extraordinari, reuşind să aducă pe aceeaşi lungime de undă unele contrarii care, în altă situaţie, s-ar fi aflat într-un adevărat conflict. Diplomaţia cu care sunt înzestrate le ajută să vadă foarte clar ambele părţi ale unei situaţii.

Îndeplinesc destul de uşor ceea ce-şi propun , fără să agite prea tare apele din jur şi fără a genera duşmănie în semeni. Unii le pot acuza de ipocrizie, însă replica va descrie ceva uşor, de bun simţ, care va exprima că ele preferă să măgulească, nu să insulte şi asta nu pentru a-şi face prieteni şi nu duşmani, ci pentru că ele adoră să privească întotdeauna partea pozitivă a lucrurilor şi a oamenilor.

Balanţele o au ca sursă de inspiraţie pe Venus, de aici şi profunda lor apreciere pentru frumos, cultură şi arte. Căsnicie perfectă, viaţă în roz şi rareori parteneri priviţi aşa cum sunt ei de fapt. Această atitudine le poate crea deseori probleme. Neiubind rupturile, balanţele tind să întâmpine dificultăţi destul de mari în ceea ce priveşte desprinderea de o relaţie demult apusă. Ei trăiesc pentru a fi jumătate dintr-un întreg, de aici şi împotrivirea la despărţire.

De-ar fi lumea cum o vede o Balanţă…

Lasă un răspuns