Două capete opuse, dar în strânsă legătură mereu – Peşti

19 Februarie – 20 Martie
Element – apă
Atribut – mutabil
Piatră norocoasă – acvamarinul

Aspecte pozitive – cu spirit de sacrificiu de sine, sensibil, compătimitor, cu imaginaţie, receptiv
Aspecte negative – alunecos, neatent, nerealist, prea emotiv, supus

Peştii sunt cei care conţin câte ceva din toate celelalte semne zodiacale, de aceea empatia îi defineşte extrem de mult. Nu este o zodie de intelectuali, dar, cu siguranţă, este una de sentimentali. Peştii iubesc misticismul şi sunt întotdeauna atraşi de tot ce e legat de spiritual. Imaginaţia lor vie îi face să trăiască mai mereu într-o lume a viselor.

Se descurcă în fel şi fel de situaţii întâlnite de-a lungul vieţii datorită capacităţii lor extraordinare de a se adapta. Uneori, asta îi poate face să pară înşelători. Imaginaţia bogată îi ajută, de asemenea, şi în partea creativă a vieţii lor, având mari şanse să devină artişti, să lase o amprentă frumoasă în lume.

Peştilor nu le este teamă de sentimente şi caută întotdeauna să exploreze până la capăt orice emoţie. Se pun, adesea, în serviciul amărâţilor, al celor loviţi de soartă şi al bolnavilor. Romantici de fel, îşi pun partenerii pe nişte trepte foarte înalte, devenind foarte ascultători, cel puţin în aparenţă. Le este foarte greu să vadă şi să accepte răul din oameni, preferând mai mereu să conteste realitatea din cei din jurul lor decât să se adapteze la ea.

Ca să fie un echilibru în viaţa lor, peştii trebuie să înveţe să armonizeze spiritualul cu responsabilităţile lumeşti.

Aspecte negative
Peştii reuşesc deseori să-şi piardă propria identitate, ei fiind ca nişte bureţi care absorb tot din toţi cei care îi înconjoară. Le este foarte greu să traseze o graniţă între ceea ce ţine de ei şi ceea ce ţine de restul. Când se rătăcesc de sursa naturii lor, se rătăcesc şi de scopul vieţii. În general, dependenţele şi viciile îi ajută, aparent doar, să se îndepărteze de cruda realitate înconjurătoare pe care ei o observă din lumea lor roz.

Discernământul nu e neapărat o calitate a peştilor, ei fiind nevoiţi să înveţe cum să-şi aleagă prietenii şi partenerii în viaţă. Sunt întotdeauna pregătiţi să-şi asume grijile atât pentru ei, cât şi pentru toţi ceilalţi din jurul lor. Din această cauză, mulţi din jur reuşesc să profite de firea lor miloasă, manipulându-i după cum le este interesul. Însă nici peştii nu-s chiar demni de compătimire până la capăt, chiar ei fiind cei care profită de propria lor milă pentru a se menţine pe o poziţie de superioritate faţă de cei mai slabi, pe care îi protejează şi pentru care se îngrijorează.

Aspecte pozitive
Nativii au două variante de a-şi trata viaţa. Fie se dedică spiritualităţii, fie se sacrifică de dragul altora, devenind martiri sau victime, asta dacă nu cumva învaţă să-şi asume răspunderea pentru propriile vieţi. Ei fie slujesc scopul, fie suferă. Fie sunt sfinţi, fie păcătoşi. Această dualitate a lor îşi spune cuvântul şi în sănătate, slăbiciunea fizică fiind foarte mare, sănătatea lor fiind şi ea destul de precară.

Sensibilitatea lor este atât de puternică, încât preiau asupra lor energiile şi impresiile celorlalţi. Dacă îşi exersează suficient discernământul, pot ajunge chiar să îi şi ajute pe cei din jurul lor. Tânjesc mai toată viaţa după magie, găsindu-şi în orice moment mai deficitar al vieţii lor refugiul în fantezie. Când gândurile lor sunt lăsate în voia sorţii, posibilităţile de creaţie se deschid larg.

Dacă lucrează suficient la modalitatea de autoexprimare, viaţa lor devine un real succes.

Lasă un răspuns