Atracţia constantă a contrariilor – Gemeni

22 Mai – 21 Iunie
Element – aer
Atribut – mutabil
Piatră norocoasă – agatul

Aspecte pozitive – curios, comunicativ, sociabil, iscusit, dinamic
Aspecte negative – superficial, rece, viclean, versatil, nestatornic

Gemenii sunt imaginea dualităţii naturii umane. Sunt nativii contrariilor. Îmbină lumina cu întunericul, intuiţia cu mintea, sentimentele cu gândirea, spiritualul cu materialul. Tocmai de aceea se adaptează uşor la orice situaţie şi au curajul să fie mereu curioşi în legătură cu orice îi înconjoară.

Nu le place deloc plictiseala, ei având tendinţa de a intra peste tot, oricât de întunecat ar fi, pentru a-şi presăra câte-un praf de sare şi de piper de-a lungul vieţii lor. Intelectul şi comunicarea sunt foarte bine dezvoltate, sunt cei dintâi participanţi la dialog, la dezbateri, ba chiar şi la certuri. Vorbesc atât de bine gândit, dar şi de liber, că pot schimba păreri solide ale altora cu doar câteva fraze.

Gemenii sunt extrem de spirituali, uneori simţindu-se fizic exact ca într-o capcană. Au nevoie de schimbări permanente pentru a se simţi mereu liberi şi în viaţă. Când este vorba despre curiozităţi şi noi cunoştinţe, sunt ca nişte copii care ţin în braţe o nouă jucărie. Îşi păstrează aceeaşi atitudine până la adânci bătrâneţi. Au mintea deschisă pentru orice, de aici şi darul lor de a fi la mare depărtare de idei preconcepute şi conservatorism, având mereu noul prezent în viaţa lor.

Modul lor raţional, dar rapid de a gândi este cea mai puternică armă a lor. Îşi folosesc mult mai uşor mintea decât imaginaţia şi acceptă noţiunea unui lucru doar atunci când l-au înţeles clar şi sigur şi doar după ce lucrul respectiv a fost testat de jocurile propriilor lor gândiri. Ei caută mereu demonstraţii, nu iau nimic ca atare.

Aspecte negative
Unii Gemeni rămân nişte copii pentru tot restul vieţii lor, refuzând să se maturizeze şi să devină responsabili de faptele lor. Din pricina faptului că vor să înţeleagă toate cele câte există, au tendinţa de a rămâne într-o repetare continuă, luându-le prea multă vreme la unele dintre ele. Au o gândire atât de stăpână pe ea, că pot convinge atât pe alţii, cât şi pe ei înşişi de un adevăr care nu e musai un… adevăr. Deşi ştiu că gândirea lor este asul pe care-l au în mânecă, uneori nu lucrează suficient de mult pentru a ajunge să-l şi stăpânească şi să-l folosească.

Cu aceeaşi superficialitate tind să trateze şi relaţiile cu oamenii din jurul lor care le pot fi foarte utili, ei considerând că e suficient efortul celorlalţi pentru a duce la bun sfârşit ceva la care participă împreună, nemaifiind nevoie şi de al lor. Devin uşor superficiali şi lipsiţi de profunzime, ba chiar ajung uneori şi la a-i trage pe ceilalţi pe sfoară, în special dacă se simt câtuşi de puţin agasaţi sau traşi la răspundere.

Aspecte pozitive
Gemenilor le place să fie bine informaţi, astfel că nimic nu îi bucură mai mult decât un schimb interesant de informaţii sau cunoştinţe. Au un talent desăvârşit de a lucra cu cuvintele şi urmăresc cu atenţie logica existenţei. Au multe interese şi idei, sunt iubitori de imprevizibil şi magic şi au capacitatea de a-şi împrăştia interesul în mai multe direcţii. Competenţi însă sunt numai în câteva dintre ele.

Sunt vestiţi pentru capacitatea de a putea face faţă cu mare succes la două locuri de muncă în acelaşi timp. Nu-i interesează neapărat să devină specializaţi în detaliu într-un singur domeniu, ci să îşi facă o idee largă despre cât mai multe.

Gemenii sunt rareori atenţi la propriul lor caracter şi la interiorul sufletului lor, fiind nevoiţi să treacă prin experienţe extrem de dureroase, ca să revină cu atenţia către ei înşişi şi ca să îşi analizeze trăsăturile şi eventualele greşeli.

Dintre oameni sunt cei mai fascinaţi de exterior, uitând însă adesea uşor de interior.

2 Comments

Lasă un răspuns