Astrograma, harta vieţii

Astrologia… la TV şi tot o băgăm cu toţii în seamă măcar o dată pe lună. Dar cine e doamna Astrologie de fapt? Ce se ascunde dincolo de “Astăzi recomandăm Taurilor să nu iasă pe stradă, că s-ar putea să le cadă o piatră în cap.”?

Ei bine, doamna asta numită Astrologie este cel mai util instrument psihologic modern al zilelor noastre, prin care putem aprofunda şi mai mult cunoaşterea de sine. În primul rând, vizita la un astrolog ne ajută să înţelegem că parcă totuşi viaţa noastră nu este chiar atât de sumbră şi lipsită de sens cum ar părea, că parcă am avea totuşi un rol important şi ceva măreţ de făcut pe-aici. Ne arată care este de fapt misiunea noastră în lumea asta mare şi, ce e şi mai tare de-atât, ne şi învaţă cum s-o ducem la capăt cu succes.

Ce facem mai exact împreună?
– înţelegem viaţa şi toate lecţiile de care ne-am lovit de-a lungul ei până acum şi luăm aminte de cele ce urmează de-acum înainte
– aflăm care sunt punctele noastre tari şi alea slabe, dar şi cum să le folosim în favoarea noastră
– învăţăm cum să stoarcem tot ce-i bun din fiecare situaţie, relaţie, prăpastie întâlnită
Umblăm la sănătate, bani, job, creştere personală şi profesională, perfecţionare în ce ne place, comunicare, temeri, relaţionare şi familie. Bube şi medicamente, mai pe scurt.

Da, am zis împreună. Şi nu degeaba. Am zis împreună pentru că astrologia, draga de ea, nu le rezolvă singură pe toate. Ea doar ne prezintă imaginea clară a tot ceea ce însemnăm noi, a tot ceea ce ne-a dăruit nouă secunda-n care ne-am născut. Ea ne pune pe foaie întreg sistemul de valori care să ne ajute să fim şmecheri, să răzbim şi să fim cei mai buni dintre cei mai buni.

Viaţa ne ţine în şah, aşa-i? Una caldă, trei reci. Dar ce trebuie să ştim este că fiecare dintre noi are cu el toate armele necesare pentru a face faţă cu brio tuturor încercărilor, pentru a trece cu notă mare toate testele. Armele astea însă trebuie descifrate cumva. Iar când intuiţia încă face nani, apelăm la astrologie. Care vine cu arătătorul la tablă şi ne prezintă cum şi în ce fel. Ne ajută să înţelegem fiecare lecţie. Să transformăm panica în putere, să ne ridicăm de unde-am căzut în fund ca nişte bobocei şi… să trecem la treabă. Şi nu-i mişto să ne gândim că absolut tot Universul e prezent să ne ajute? Ce camarad mai bun de-atât ne-am putea dori?

Şi-atunci… zic să ne cunoaştem mai bine, să desenăm un cerc, să tragem nişte linii şi să observăm cu atenţie scenariul vieţii, avându-ne chiar pe noi în rolul principal.

Lasă un răspuns