Apărător al dreptăţii şi al democraţiei – Vărsător

20 Ianuarie – 18 Februarie
Element – aer
Atribut – fix
Piatră norocoasă – safirul

Aspecte pozitive – sociabil, comunicativ, inovator, raţional, independent
Aspecte negative – nepractic, neatent, dezordonat, încăpăţânat, neobişnuit

Vărsătorii sunt raţionali, reprezentând pe deplin umanitatea. Nu au interacţiuni prea intime cu oricine, simţindu-se adesea mai bine în relaţii de prietenie decât în relaţii de iubire. Ei iubesc întreaga umanitate cu totul şi sunt concentraţi mai mult asupra colectivităţii şi mai puţin asupra lor ca indivizi. Îi preocupă mai mult binele celorlalţi decât propriul lor bine. Autocontrolul este trăsătura lor principală, uneori simţindu-se chiar străini de manifestările afective.

Sunt ghidaţi foarte mult de ideea că ceea ce este palpabil este şi raţional. Analizează foarte mult şi tratează totul logic. Sunt uimitori prin mânuirea lor inteligentă a cuvintelor. Deşi au o gândire foarte amplă asupra întregii omeniri, aşteaptă mai mereu de la toţi ceilalţi să se adapteze la gândirea lor, fiind uşor inflexibili sau chiar nepăsători faţă de alte gândiri diferite.

Dacă nu le convine ceva, pot deveni foarte uşor rigizi. Reprezintă dorinţa de a comunica în persoană. Lovesc uşor în tradiţie, căutând mereu schimbarea în mai bine, de aici şi tendinţa lor, benefică de altfel, de a lăsa trecutul în urmă mult mai uşor decât ceilalţi. De ce se desprind ei mai greu… de propriile idei şi opinii aparent învechite. Libertatea şi egalitatea sunt ceea ce respectă în primul şi în primul rând.

Nativii sunt foarte optimişti şi se angajează cu uşurinţă în orice demers legat de credinţele lor.

Aspecte negative
Ideile lor provoacă adesea diferite tulburări sociale, întrucât nu toţi se adaptează atât de uşor la schimbare şi nu toţi acceptă gândiri diferite şi inovatoare peste tradiţii, chiar dacă ele sunt menite să aducă binele. Vărsătorii au tendinţa să devină fanatici insistenţi care să impună practic tuturor propriile ideologii. Adună informaţii şi bombardează cu toate, insistând să convingă pe toţi că acela este adevărul pe care toţi trebuie să îl urmeze.

Trebuie să înveţe să echilibreze această viziune a lor adăugând un gram de realitate şi acceptând faptul că oamenii sunt diferiţi din naştere şi au dreptul să păstreze această libertate. Paradoxul vărsătorilor este tocmai această dualitate… pe de o parte iubesc întreaga umanitate, dar pe de altă parte luptă împotriva ei pentru a o stăpâni şi pentru a o aduce sub propriile lor credinţe.

Aspecte pozitive
Nativii nu văd nimic rău în schimbare şi luptă pentru ca întotdeauna să fie una în mai bine, nu numai pentru ei, ci pentru întreaga lume. Deşi sunt individualişti de fel, îi încearcă mereu nevoia unui colectiv cu care să se identifice. Îşi dedică toate forţele aflării adevărului, interesele lor fiind bunăstarea socială şi drepturile omului.

Au un ascuţit simt al dreptăţii şi al democraţiei, acestea două dirijându-i către a-i face pe ceilalţi mai prosperi, obţinându-le şi mai multe drepturi şi libertăţi. Le place prietenia şi să se plimbe prin diferite medii sociale şi culturale. Vărsătorii sunt foarte preocupaţi să spună mereu tot ceea ce gândesc, uneori atât de mult încât uită să mai fie atenţi şi în jurul lor. Ei se simt stabili şi în siguranţă dacă simt că trăiesc o schimbare progresivă.

Apa vărsată de ei este dătătoare de viaţă…

Lasă un răspuns